<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by yungting0623 at 2005-9-29 05:56 PM:
依我所知,全香港第一間中學好似係spc........spc係男校...咁岩你又係和尚寺出身.......唔通.........
中!

任總志剛,鍾大蛇,古老師德明,白鴿黨頭目,現經濟局長......等都係同門師兄.

[ Last edited by attaboy on 2005-9-29 at 06:49 PM ]
酒我飲,交我打;
煙我唔戒,朋友我唔出賣!
Originally posted by attaboy at 2005-9-29 04:37 PM:
嗰晚跟住發生既事,我都唔知點寫好......
你咁講反而令我更加心急想知道跟住發生o左D咩事

不過都係等你組織o下先啦.
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
Originally posted by attaboy at 2005-9-29 04:39 PM:

中!

任總志剛,鍾大蛇,古老師德明,白鴿黨頭目,現經濟局長......等都係同門師兄.

[ Last edited by attaboy on 2005-9-29 at 06:49 PM ]
估唔到呢個世界真係咁細.............原來大家都係st paul仔...........咁我諗以後要叫你做師兄啦..........仲有,如果你得閒,希望你可以教下我點樣識女仔同埋點樣同佢地相處.........因為係過去既7年,除左我呀媽之外........一個女仔都未識過..........搞到而家讀緊大學,要同d女仔相處個陣,有d不知所措=.=".....
Originally posted by yungting0623 at 2005-9-29 10:07 PM:
估唔到呢個世界真係咁細.............原來大家都係st paul仔...........咁我諗以後要叫你做師兄啦..........仲有,如果你得閒,希望你可以教下我點樣識女仔同埋點樣同佢地相處.........因為係過去既7年,除左我呀媽之外........一個女仔都未識過..........搞到而家讀緊大學,要同d女仔相處個陣,有d不知所措=.=".....
咁你有冇畀 KH顏 SIR 教過呀?佢係我同班同學兼知己.五年前佢有次叫我返去 SPC 同佢班學生講嘢,唔知你係咪佢嗰班呢?喺羅記讀書嗰七年係我前三十年裡面最開心既日子同回憶.最感謝既就係韋廉信老師,當年 F.6 得罪咗一個阿 Sir,佢死都要我 Repeat 一年 F.6.當年創校 142 年都冇人試過 F.6 要Repeat,都唔知佢點解咁有創意.最後幸得韋廉信求情力保,先至唔駛咁丟人要降班......有時間去下 Alumni 啲聚會啦.SPCAA 啲師兄弟都好好人既.

hm...咁你而家有冇心儀既對象呢?冇就物色個先再問我啦.因為好難一下子教到你由唔識同女仔相處,變到追女仔既最高境界 - 萬物朝宗,即係令女性物體自己主動嚟 appoach 你,呢樣係喺阿 Melody 身上學翻嚟既(當然佢嗰啲獵物就係男性啦).
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2005-9-30 01:38 AM:

咁你有冇畀 KH顏 SIR 教過呀?佢...
原來你同顏sir同屆架@@........真係好可惜,我讀左7年......都冇俾佢教過~"~...反而就試過同佢踢波......顏sir佢真係好好人......繼何佬之後.......我諗d學生最鍾意既老師就係佢......
仲有,你唔講都唔知,原來williamson咁大影響力架........睇佢平時嬉皮笑臉,玩下玩下咁.....真係睇唔出......

至於講到女仔呢.....而家連點相處都唔識........仲邊有對象可言.......就算有對象,以小弟既專容.......唔嚇走d人已經執到......
Originally posted by attaboy at 2005-9-30 01:38 AM:

咁你有冇畀 KH顏 SIR 教過呀?佢...
brother~~

我都好想學呢 ~~~~

快d快d................

估唔到又有勁人出現 !!!!!

26fun 真係高手如雲.............
Originally posted by attaboy at 2005-9-29 02:13 AM:

多謝支持.唔識做人男友唔緊要,...
bro,
你講得好arm,

小弟真係冇咩經驗

溝到之後都唔係好知點做.....................

期待你的故事lei~~
......續前

過咗陣,Melody 返翻嚟嘞,但係望下表,已經十點有多,係時候要還房.同 Melody 講不如走囉,佢冇異議.埋咗單,同佢係街上再蕩過.見佢好似冇意思返屋企,咁點呢?女仔好多時都好似嗰啲做老細既,唔say no 時即係等緊啲馬仔畀意見,咁同 Melody 飯又食完,k又唱過,夜媽媽都唔知去邊好,唔通去佐敦間數字的士高咩,講出嚟即刻嚇走佢都似.冇計,淨翻最後一個好去處:我屋企.大家可能會諗我呢個提議係有不軌目的既,天地良心,當時我淨係想搵笪靜啲既地方同佢繼續談心.但係亦考慮到 Melody 會諗錯隔離,只好用返之前嗰招,我同佢講:你信唔信我?佢點頭示意.我就話:咁就得嘞,跟我上車.即時伸手截的士,Melody 毫不猶疑即刻跟我上車.我同司機講去半山,當時 Melody 都估唔到我會帶佢去邊度,因為佢雖然嚟過我屋企,但係佢係連嗰頭係邊都唔知既.唔駛三個字到咗我家樓下.同佢上樓,見 Melody 個樣都冇不悅,唔似有被人賣咗豬仔既感覺,咁我都放心啲.入到屋,見冇晒燈,知阿媽瞓咗(屋企只係我同阿媽兩個人),叫 Melody 小心啲,唔好嘈醒我阿媽,佢都好合作.跟住我帶佢入我房,繼續傾偈.Melody 好似上次咁,自己坐咗上去我間房個窗台度,我就又擔張櫈坐對住佢.我同佢講:其實我重有樣嘢想同你講既.本來如果我真係追你,呢樣嘢你一定要知,但係而家件事發展成咁,你知唔知其實都冇所謂.但係我都想講下. 跟住我就簡單同佢講咗我同 Minnie 既故事,臨尾加句:所以就算你冇男朋友,我其實都唔應該追你既,因為我個心重係掛住 Minnie 既.(捧場既朋友請注意,以上呢句係自殺式金句,係反面教材.喺買到隻杯當晚,我同肯尼士同施莉亞喺電話度就呢句應唔應該講拗咗好耐.佢地都認為冇必要講,同埋冇女仔會考慮一個有二心男仔既追逑既,但我之所以要講,係我份人最唔鍾意嗰啲呃呃氹氹既人,即係假人.所以對朋友,辜勿論是男是女,從來都係坦誠相見,知無不言,言無不盡既.加上,我唔想之後 Melody 有任何被騙既感覺(此乃個人原則,唔想欠人),所以知其不可為都要為.大家如果唔識死,走去照跟我呢個做法,可以話係九死一生既,而家事先聲明,第時出事唔好怪我呀.)Melody 聽完,停咗一陣冇乜反應,我唔知佢諗緊乜,只好講下笑話打完場,同佢講:所以你都算好彩啦,冇畀機會我追你,唔係可能重慘過梁天來呀.Melody 微微笑,有翻啲反應,證明笑話無論幾時喺女仔身上都係好 work 既.既然 work,就送多幾個笑話佢聽,佢繼續笑,重越笑越開心.講講下,我有啲攰,自己大字型攤咗喺床度,連隨呌下氣.但係 Melody 出其不意走過嚟吱我,我本身唔係好怕吱,但係見佢咁同我玩,我又回敬吱翻佢,唔吱尤自可,一吱佢嬌聲嚦嚦地嗌救命,連叫投降,咁我只好停手.呢個時候,兩個人突然間靜晒,佢眼望我眼,就好似電視劇啲老土橋段咁 Kiss 起上嚟,而我隻手亦開始越嚟越唔規矩......過咗唔知幾耐,激情完嘞,呢個時候我唔知自己平時啲理智去晒邊度,捉住 Melody 雙手同佢講:畀我幫你......幫你離開你男朋友......     Melody 猛力係咁搖頭,停咗陣,再同我講:我係好鍾意好鍾意好鍾意我男朋友既,就算唔同佢一齊,我諗我都唔可能同其他人喺埋一齊......   跟住佢同我是出咗一個比廿三條立法重唔合理既要求:你可唔可以應承我,以後都唔再 Kiss 我呀? 我無奈點一下頭.之後只好同佢講:時侯差唔多啦,我送你去撘車啦.

[ Last edited by attaboy on 2005-10-2 at 10:13 PM ]
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2005-10-2 07:24 PM:
......續前

跟住佢同我是出咗一個比廿三條立法重唔合理既要求:你可唔可以應承我,以後都唔再 Kiss 我呀?
咁都得???
如果我親身經歷過里句說話我都會嚇一跳!!!
但我自己當時就冇畀佢呢句嚇一跳,補充小小啦,其實 Melody 重有話佢覺得同我咁做係對佢個 bf 唔住,同埋又講除咗男朋友之外從來未畀其他人鍚過攬過.女仔大部份時候係感性多於理性既,佢地只會按自己既感覺去行事.我知道 Melody 因為當時唔開心,而佢對我又有啲 feel,所以其實只要我肯做主動,佢係好難把持得住,所以佢要求我唔再 Kiss 佢,係為防事情真係發展成四角戀.我好明白佢提出呢個要求(never kiss her anymore)既用心,所以答應佢,佢重好感激咁話多謝我.唉,一個女仔多謝我,唔係話多謝我錫佢,而係話多謝我以後唔錫佢,其實都幾悲哀架.
酒我飲,交我打;
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。