<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]
返回列表 回復 發帖
我覺得愛情係自私同麻木o既, 所以如果換轉係我, 我可能唔會應承佢之餘反而會再進一步咩添......
不過始終你係一個非常之正直o既人, 所以你咁樣做我都唔覺得意外.
但一路咁睇落去我愈來愈覺得Melody呢個女仔並唔係開頭所諗一樣咁簡單...(直覺)
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
老兄﹐
我當年就和你一樣差一點死於一吻之下﹐
劫後餘生﹐
還算福大命大。。。
Originally posted by siredes at 2005-10-3 11:29 AM:
我覺得愛情係自私同麻木o既, 所以如果換轉係我, 我可能唔會應承佢之餘反而會再進一步咩添......
不過始終你係一個非常之正直o既人, 所以你咁樣做我都唔覺得意外.
但一路咁睇落去我愈來愈覺得Melody呢個女仔並唔係開頭所諗一樣咁簡單...(直覺)
正直呢自問真係唔係,因為我正極都總有三分邪既.但係我幾時都講求公道,公道在我心目中係凌駕所有其他價值觀既,我做人命可以唔要,但係公道一定要攞翻.同埋,過多幾日我其實又再失守畀 Melody,做唔到我所應承既嘢.所以 Melody 呢單嘢,令我喺好多方面都好失敗.我生平從冇睇錯過人,但係 Melody 係唯一一個令我跌眼鏡既.Didi 當年都有忠告我(但係係嗰晚之後過多四個月既事),話 Melody 絕對唔係我心目中所想咁簡單,但係我都係一次又一次樁個頭埋去,真係一失足成千古恨,今日再回頭己是百年身啦.

[ Last edited by attaboy on 2005-10-3 at 06:59 PM ]
酒我飲,交我打;
煙我唔戒,朋友我唔出賣!
Originally posted by vampy_boy at 2005-10-3 12:01 PM:
老兄﹐
我當年就和你一樣差一點死於一吻之下﹐
劫後餘生﹐
還算福大命大。。。
溫柔鄉是英雄塚,能抽身者才是人傑,佩服.
酒我飲,交我打;
Originally posted by yungting0623 at 2005-9-30 10:07 PM:

至於講到女仔呢.....而家連點相處都唔識........仲邊有對象可言.......就算有對象,以小弟既專容.......唔嚇走d人已經執到......
追女仔唔駛靚仔架,但係一定要風趣幽默,口才了得.同埋男人最重要係有本事,你睇楊振寧就係一個好例子嘞.
酒我飲,交我打;
Originally posted by homan~ at 2005-10-1 03:16 PM:

bro,
你講得好arm,

小弟真係冇咩經驗

溝到之後都唔係好知點做.....................

期待你的故事lei~~
多謝你一路咁支持.依你所講,女朋友已經到手,係咪佢有咩投訴呢?
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2005-10-3 04:55 PM:

正直呢自問真係唔係,因為我正極...
似乎你係天秤座的人.......

我都係好要求公平既人,但人大左,何謂公平?何謂不義? 有時真係答唔到
Originally posted by hkcitywong at 2005-10-3 07:29 PM:

似乎你係天秤座的人.......

我都係好要求公平既人,但人大左,何謂公平?何謂不義? 有時真係答唔到
秤就係秤,不過彼瓶不同此秤.我係卡苖唔係童虎.

公道個標準在我嚟講其實好簡單,任你 set 佢個標準係點都冇所謂既,重點係要一以貫之.即係易地而處,位置對調時個標準都係唔會變既.亦即係冇私心,個個平等,(唔係我地泱泱大國行嗰套公道:all are equal, but some are more equal!)咁公道自然喺其中矣.可惜,我讀過一個中國詩人既兩句七言:公道世間唯白髮,貴人頭上不曾饒.講得好啱,個「唯」字係用得好憤慨同悲哀既.即係話除以外都冇嘢公道嘞.
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2005-10-3 06:08 PM:

秤就係秤,不過彼瓶不同此秤.我...
彼瓶不同此秤.......難道是水瓶?
如果係的話, 我都同你一樣

我覺得你有一樣性格 我同你好相似
就係變身........ 不過我變身果時好狼死, 如果口講唔掂 就會郁手
打到條由扒係樹..... 果時好似殺紅左眼咁, 完全失去理智
過後好多人話見到我都怕怕

講返你段古仔, 睇左成個post, 我覺得你個人真係好正直
帶左個女仔上自己屋企, 仲要咀埋都仲可以控制到自己 冇同佢發生關系
真係難得一見既好男人, 如果俾我, 一定"飛琴大咬" 上左佢  哈哈

好想快d 睇埋落去, 你同Melody既發展如何
Originally posted by attaboy at 2005-10-3 05:11 PM:

多謝你一路咁支持.依你所講,女朋友已經到手,係咪佢有咩投訴呢?
bro, 咁高估小弟呀 ~~
冇女呀 ~~
依家冇溝女啦

前幾日係26fun 睇左篇野
好感動
令小弟知道係溝女之前
都係處理好同屋企人d 關係好d先啦

同埋自問真係唔係一果好既男友
都係睇bro d野學下師先啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。