<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家可唔可以聽我講個小背景,然後教我點做
返回列表 回復 發帖

大家可唔可以聽我講個小背景,然後教我點做

話說星期三果陣時,我有個fd send左張女仔相俾我
然後我就問我個fd佢住邊呀..身高之類既野
問完之後...唔計性格..
我覺得呢個女仔完全岩哂我既type
最重要佢係無bf~
當然好有衝動想同佢做fd啦
咁我個fd就幫我約左佢下星期三一齊出黎銅鑼灣..
但係唔係one on one..我個fd都會到(即係3個)
不過我應該會送佢返屋企,因為我同個女仔真係住得好近~

而家就頭痕緊果晚應該做d乜好
我好怕個女仔對我第一印象唔好..
同埋我覺得初初識佢就話送人番屋企..我覺得好似更加嚇到佢咁
之前聽我個fd講好似有個例子....
就係又有個男仔咁樣講

「你:妳坐咩車返屋企呀?
她:我坐xxx呀你:
我又係呀,等我陪妳啦~
她:下....(唔係fa....)」

結果佢真係食左白果....個女仔唔show佢
今次情況應該同上次個男仔時有90%相似..
但係我又真係好想送佢..唔計識佢幾耐..
11,12點一個女仔仲o係街度行好危險架ma
點都搵個人跟下身好d既
唔....大家睇完我打呢篇野之後..
可唔可以教下我果晚點樣先至俾到最好感覺佢

ps.本人自問自己五官端正..打扮都算幾in下..高度ok
唔食煙,飲都係飲極少酒only~
第一....好地地做咩要同個fd 出黎???1on1 好d wor...兩個對一個會唔知點的...(如果你係第三者,即係名義上係你陪個fd 去見佢),咁都唔係幾好...總之3個人係會唔知點的...
送佢番屋企0個度...如果佢對你有d好感,係有幾會比你送的...你可以問下佢"你咁晚番去,不如我送你"或者其他問法..但係如果佢一有小小唔係太想既意思,就要即刻收,唔好問完又問可唔可以送佢咁...
3個人係真係一d都唔浪漫同埋唔好玩的...well...
一開始唔好太"侯琴"或"誇張"...起碼第一印象唔會差...~
最後...如果成程都係3個人既話,要表現到"俾到最好感覺佢"都幾難...
r...如果同佢傾計就認真小小,留心d聽下人地講咩...
um...仲有唔好咩都諗定哂...唔係做緊戲,"汁生"好緊要~
Originally posted by fmchelloauntie at 2005-9-23 10:24 AM:
第一....好地地做咩要同個fd 出黎???1on1 好d wor...兩個對一個會唔知點的...(如果你係第三者,即係名義上係你陪個fd 去見佢),咁都唔係幾好...總之3個人係會唔知點的...
送佢番屋企0個度...如果佢對你有d好感,係有幾會比你送的...你可以問下佢"你咁晚番去,不如我送你"或者其他問法..但係如果佢一有小小唔係太想既意思,就要即刻收,唔好問完又問可唔可以送佢咁...
3個人係真係一d都唔浪漫同埋唔好玩的...well...
一開始唔好太"侯琴"或"誇張"...起碼第一印象唔會差...~
最後...如果成程都係3個人既話,要表現到"俾到最好感覺佢"都幾難...
r...如果同佢傾計就認真小小,留心d聽下人地講咩...
um...仲有唔好咩都諗定哂...唔係做緊戲,"汁生"好緊要~
我諗如果我個fd唔出黎..
個女仔直頭出都唔會出...
到時更加無行..

送女仔返屋企果度...我諗住咁講
我:你係咪搭xxx車返屋企呀?咦?同我順路喎,不如一齊搭車啦
跟住上到車就問佢.
我:你會o係邊度落車架??哦~我都係差不多附近落je
落到車問佢
我:你會行邊面??哦~原來同你一樣
最後到佢樓下就咁講
我:咦?你到喇~咁你自己小心d喇,88~

我咁講有無問題??
執生...預左果晚會做好多次@@
Originally posted by LMQ at 2005-9-23 10:36 AM:

個女仔...
梗係同埋個fd出la,千奇唔好一對一ar,因為你地係唔識既,老虎都拉埋你個fd出la
跟住d野唔知你....................................
之後走ga話唔唔好扮哂好似咁啱咁,最好由你個fd開口(之前梗係夾定la)
話你地都係住o係附近,咁一齊走la,之後都知食住上話好,冇問題
咁咪得米囉,使乜唸咁多野啫
Originally posted by LMQ at 2005-9-23 10:36 AM:

個女仔...
你唔需要諗定甘多野...
如果佢坐的士/小bus
你之前諗既野米冇晒...
唔駛甘緊張..
你首先需要知道個女仔鍾意食/傾d咩
由食飯帶起你同佢之間既話題..
唔需要太做作...佢話d咩...你都付和左佢先..
之後先慢慢表達返自己意見...
一定唔可以比佢覺得你大/小男人...
(等佢同左你一齊,你先慢慢表達返自己出黎啦
當然如果佢真係好唔鍾意某d性格,甘你就要改,
希望你可以為左佢做得到啦)
當你地食食下飯...如果你覺得個女仔開始都對你有好感,
甘你就叫你朋友,識做少少,話有野做走先...
當然啦...如果個女仔對你之前都冇咩feel...
佢可能見你朋友走,佢都話要一齊走..
所以依度你要小心做決定...
最後如果一切都ok...
自然送得佢返屋企啦...

係度有幾個問題想問下你
1.你朋友係男/女?同個女仔係唔係識左好耐?
2.你鍾意個個女仔係玩得定係好文靜個d?
3.佢個job係咩@@?甘你又做d咩?

P.S依個一定要記住...送唔送佢唔係一個大問題...
你同佢有冇可能發展...係好睇你同佢食飯食成點..
送佢個度真係唔好諗甘多...一但送唔駛...就會令自己更加唔開心
比心機表演你自己最好既一面出黎...
到時..可能唔只送佢返屋企甘簡單

[ Last edited by cwleung1988 on 2005-9-23 at 11:20 AM ]
Originally posted by kakeidevil at 2005-9-23 11:10 AM:
梗係同埋個fd出la,千奇唔好一對一ar,因為你地係唔識既,老虎都拉埋你個fd出la
跟住d野唔知你....................................
之後走ga話唔唔好扮哂好似咁啱咁,最好由你個fd開口(之前梗係夾定la)
話你地都係住o係附近,咁一齊走la,之後都知食住上話好,冇問題
咁咪得米囉,使乜唸咁多野啫
唉...諗節目果度真係幾煩下
又唔知個女仔鍾唔鍾意..
其實我個fd同我唔順路的..
如無意外走果陣時應該係得我同個女仔兩個..

個女仔直頭出都唔會出...
到時更加無行..

送女仔返屋企果度...我諗住咁講
我:你係咪搭xxx車返屋企呀?咦?同我順路喎,不如一齊搭車啦
跟住上到車就問佢.
我:你會o係邊度落車架??哦~我都係差不多附近落je
落到車問佢
我:你會行邊面??哦~原來同你一樣
最後到佢樓下就咁講
我:咦?你到喇~咁你自己小心d喇,88~

我咁講有無問題??
執生...預左果晚會做好多次@@
哦,咁...咁你把握機會~同埋你都可以盡量了解下佢先~如果出黎0個陣係完全唔識對方既會幾難搞...
um...你其實係咪真係住0個度?如果係既話,可以一早自己講左住邊,之後先問佢...
如果佢講完,之後你話好你都係住好近,就好似太巧合同埋有小小太"plan"左...
如果果日你地唔係咁熟,不過都算識既話,最好就講多d野,但係一定唔好太扮野,串咁囉...
Originally posted by cwleung1988 at 2005-9-23 11:15 AM:

你唔需要諗定甘多野...
如果佢坐的...
唔...我明你既意思~
我只係怕個女仔對我太生保驚左我je

答番你d問題先
1.我個fd係男,同個女仔都應該識左幾耐下
2.個女仔應該都算玩得,聽我個fd講佢有時都會落機鋪玩既,文唔文靜就真係唔知
3.佢而家讀緊中七,我而家讀緊IVE high dip~
Originally posted by LMQ at 2005-9-23 11:17 AM:

唉...諗節目果度真係幾煩下
又唔知個女仔鍾唔鍾意..
其實我個fd同我唔順路的..
如無意外走果陣時應該係得我同個女仔兩個..
點解唔一早問下佢,有冇d咩想做/去...
Originally posted by fmchelloauntie at 2005-9-23 11:18 AM:
哦,咁...咁你把握機會~同埋你都可以盡量了解下佢先~如果出黎0個陣係完全唔識對方既會幾難搞...
um...你其實係咪真係住0個度?如果係既話,可以一早自己講左住邊,之後先問佢...
如果佢講完,之後你話好你都係住好近,就好似太巧合同埋有小小太"plan"左...
如果果日你地唔係咁熟,不過都算識既話,最好就講多d野,但係一定唔好太扮野,串咁囉...
真架..個女仔同我屋企真係好近..
行都係行15分鐘左右已經到..

個fd就係叫我去諗..
咁先叫有誠意..
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家可唔可以聽我講個小背景,然後教我點做

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。