<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » 有野問, 關於香港
返回列表 回復 發帖

[旅遊區] 有野問, 關於香港

我有個朋友(泰國人), 同佢男朋友(加拿大人) 十二頭想黎香港一個禮拜.
1.) 請問有無好酒店介紹, 唔一定要5星, 只要質素ok, 唔好勁差就得la. 重點唔好太貴.

2a.) 重有野問, shopping去邊區好ar?
2b.) 衫個d, 唔一定要名牌,邊到好?
2c.) 同埋重有名牌去邊到買好?
2d.) 電器(相機, laptop, 手提), 個d係咪豐澤, 百老匯就ok??? 驚俾人厄~

因為我自己都好少shopping, 剩係去銅鑼灣, 所以唔係咁清楚.

3.) 旅遊點方面, 因時間有限, 同我無車. 唔知你地有無好介紹呢?

多謝解答. 可以既話, 俾d website我自己揾都得.
thx~
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
1.) 請問有無好酒店介紹, 唔一定要5星, 只要質素ok, 唔好勁差就得la. 重點唔好太貴.
尖沙咀半島最好, 銅鑼灣 Excelsior 怡東酒店 靚景, 旺角 香港女青年會酒店(YWCA Anne Black Guest House Hong Kong) 平靚正
詳情:http://www.hotelhk.com/

2a.) 重有野問, shopping去邊區好ar?
旺角,尖沙咀, 銅鑼灣
2b.) 衫個d, 唔一定要名牌,邊到好?
尖沙咀海港城
2c.) 同埋重有名牌去邊到買好?
尖沙咀海港城
2d.) 電器(相機, laptop, 手提), 個d係咪豐澤, 百老匯就ok??? 驚俾人厄~
驚俾人厄~豐澤, 百老匯 good, 平, 旺角永成, 朗豪坊數碼世界..
3.) 旅遊點方面, 因時間有限, 同我無車. 唔知你地有無好介紹呢?
叫貨van, 平靚正
Originally posted by minghkhk at 2005-10-1 04:17 AM:
我有個朋友(泰國人), 同佢男朋友(加拿...
216兄都答哂,不過有少少補充,如果酒店方面
唔怕遠的話可以選擇天水圍嘉湖海逸酒店一個字正!
閒日大約五六舊到質數幾好!
如果太遠的話唔太貴可以選擇香港港島太平洋酒店、麗嘉酒店、
如九龍方面可以選擇百樂酒店 、偉晴軒、有時富豪九龍酒店、香港日航酒店
做特價都好鬼死平大約六舊水,重有一間都會海逸酒店 都合理價錢!
希望你朋友黎香港玩得開心!
Originally posted by minghkhk at 2005-10-1 04:17 AM:
我有個朋友(泰國人), 同佢男朋友(加拿...
重有一樣,如果唔清楚旅遊點可以睇睇以下
呢個係各會員既心血,可以參考下,唔錯架!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=78038&fpage=2
唔該晒~
海港城咩都有ga??
我未行過ar~

我住港島ga~
Originally posted by minghkhk at 2005-10-2 01:58 PM:
唔該晒~
海港城咩都有ga??
我未行過ar~

我住港島ga~
ok架!好多大型連鎖店!
Originally posted by d228216 at 2005-10-1 11:28 AM:
1.) 請問有無好酒店介紹, 唔一定要5星...
重有野想問ar~
li 個網址信唔信得過呢?
係個網到網上book房ok ma??
因本人身在加拿大~
Originally posted by minghkhk at 2005-10-3 04:31 AM:

重有野想問ar~
因本人身在加拿大~
梗係直接打電話去book啦
Originally posted by minghkhk at 2005-10-3 04:31 AM:

重有野想問ar~
因本人身在加拿大~
C & T Travel 23I22886
RICH WIN 342I2911
GOLDEN PROMISE 27396700
直接訂,打去問左價錢先
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » 有野問, 關於香港

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。