<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果係外國有個鬼佬問你地...
返回列表 回復 發帖
Originally posted by superjackyy at 2005-10-13 08:12 PM:
3 X' e  \1 b* [. e+ M. f& Q/ i3 Y- i2 d/ P. f9 S0 f6 S
3 O; j; V* V- w8 d
你係5係黃皮膚??
5 s4 B/ @% ?) P( x( B  H/ |
8 c# C; S. T; N# UI am a CBC,  proud to be a truly Canadian.
香港...唔會刻意話中國...不過都唔介意講
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
咁多人回應證明原來我地真係有身份的問題. 呢的野其實心照喇. 係的鬼佬至鍾意問來問去.
: I$ u6 {$ A2 {+ E: B  _
. {$ J0 y6 e, M+ y, k( c[ Last edited by michaelwong71 on 2005-10-15 at 11:25 AM ]

RE

MADE IN HK
Originally posted by superjackyy at 2005-10-13 08:11 PM:! G" _- j3 y, z4 a' [, E0 S

1 l/ W  l9 L/ z: {4 _8 |點解??中國(人)失禮??
$ B% f+ M% R. Q! `# [- |! _因為唔慣,因為我見到既中國人,佢地既外表、行為都同我真係有好大既分別
6 E/ `! V  w! b4 N- q! D我唔想其他誤會,所以我會盡量唔提中國
I'm from Hong Kong special administrative region of the people republic of China.
Originally posted by sherryliu at 2005-10-15 06:33 AM:. k* U) i; `' j  x' ~
6 I2 Q, v/ |" w' C: ?
; I3 ]% O+ T# `' h' `
I am a CBC,  proud to be a truly Canadian.
6 n. e5 j  c$ k, V$ H8 g) U6 e% V" v4 i# l! B  i# k# G4 L+ O
CBC識睇中文, 你都幾好野喎
Originally posted by Rika at 2005-10-15 10:19 PM:
+ ]& @; Z; c4 F* N' c  X, e2 z( g4 x% s# Q: @' g# m% S
因為唔慣,因為我見到既中國人,佢地既外表、行為都同我真係有好大既分別
$ W% |7 f! I$ @( E3 j+ `我唔想其他誤會,所以我會盡量唔提中國
& _4 j4 `( G" ~% \1 O  H1 p
yeah~~~中point...
$ q$ [8 c& I2 R8 x仲有舉個例...如果一個日本人,人地問佢邊度黎,佢話tokyo...咁其實都無咩問題jei~' q+ S7 g! s& o$ O/ B
可況係香港...
Originally posted by adamas at 2005-10-16 02:54 PM:
7 ~* o* R7 h4 B7 W7 J  v( o
9 N) @% U0 ]4 v' y3 M0 g+ X9 y# U6 f- B6 n% W6 ~; w
CBC識睇中文, 你都幾好野喎
% m; h, H- J- d( H( p9 d# @$ @2 Y! X  Y% B( D. \* t; d  Q: C
Forced by parents, they always say opportunities are in China. So I HAVE to learn chinese.
香港其實都幾特別
! u8 v8 x7 `: _0 T% r) A3 p網上有d 填表, 會寫china, japan等等ge 國家名, 但係又會加埋hong kong 上去+ s3 H7 @, S$ Z4 O: I# f
而世界排名ge 列表, 好多時都會同china 分開
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果係外國有個鬼佬問你地...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。