<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 討論一下捷克隊ge施治好ma??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2005-10-11 01:43:
其實除左計防線之外,國家隊同球會可以話係兩樣野黎,壓力又唔同,隊友又唔同,對手又唔同
如果話壓力唔同所以失波多左咁就係未夠班,一個真正世界級嘅球員應該唔理乜野壓力都要打得好
Originally posted by ciger at 2005-10-11 01:46 AM:

如果話壓力唔同所以失波多左咁就係未夠班,一個真正世界級嘅球員應該唔理乜野壓力都要打得好
應該係話所受既壓力唔同,當然打得正選果班就一定預左有壓力,
例如好似d重要既盃賽幾乎出唔到線,壓力都有唔同既壓力,有d係自己比自己既壓力,有d係傳媒比既壓力,
而且施治同卡斯拿斯都唔係因為壓力而失波既,不過卡斯拿斯係國家隊既表現係差過係皇馬,真係唔知點解
摺吧啦
Originally posted by 艾力克 at 2005-10-11 01:17 AM:

唔可以單靠失幾多球波黎話一個龍門...
對荷蘭o既第二球失波施治絕對要負責任
Originally posted by bigfish at 2005-10-11 02:43 AM:

對荷蘭o既第二球失波施治絕對要負責任
Cech made wrong decision in the positioning for this goal,
but I think Czech defenders made bigger mistakes than Cech while Holland player heading easily.
其實每個人心中都有一個"好龍門"ga標準
如果要討論好龍門
我覺得首先要講清楚"好龍門"ga定義
而我就應同上面艾力克的(冇甩手,企位好,接高波o既timing準,防線又能夠對keeper有信心)標準
姐係穏穏陣陣    冇乜防錯   得閒又可以救下d世界波<~~我的標準^^
咁卡斯拿斯已經 out la
佢反應係幾好, 成日要撲都係因為佢企位唔好, 成日失位先要左飛右撲o者
雖然佢大部份都將個波搓出底線或者雙槌打出, 但佢接親波周不時都甩手, 俾對手有可乘之機, 佢被施治同保方差一截o既一環就係救遠射, 你有幾可見佢地俾人遠射入呢? 但係卡斯拿斯就失左好多遠射, 不過佢因為反應快, 姿勢又靚, 所以都有好多美妙撲救
咁呢d就係唔同龍門ga特色
每人都有樣野擅長ma
或者可以咁講 卡斯拿斯ga反應係世界級
對,唔係個個龍門都一樣嫁嘛,總之救到波就係好龍門啦
摺吧啦
Originally posted by bigfish at 2005-10-11 02:18 PM:
咁卡斯拿斯已經 out la
佢反應係幾好...
之前都講過卡c拿c身材輸蝕,
唯有靠佢ge反應搭夠,
至於你話遠射方面,
卡c拿c都唔係失好多,
我見佢失ge多數佢free kick~
其他2個都有失遠射..
而佢地3個都係世界級ge keeper~~~
Originally posted by cwc_tkd at 2005-10-10 08:39 PM:
係車仔佢8場失2球..
係捷克佢一場失2球,
睇黎車仔條防線真係幫佢好多~
我唔係話佢唔好,
但係並未可以同保方同卡c拿c比~

唔知大家有咩意見呢~~^^
保方一向有超級後衛(球會/國家隊)做自己防衛圍牆.
點計?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 討論一下捷克隊ge施治好ma??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。