<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]車仔=金錢
返回列表 回復 發帖
車仔成功在於球隊內部比較團結,球員之間負面新聞少,專注踢好波。加上犘連奴在場上調動得宜,金錢只是其中之一。
Originally posted by sagaman at 2005-10-17 06:47 PM:
車仔成功在於球隊內部比較團結,球員之間負面新聞少,專注踢好波。加上犘連奴在場上調動得宜,金錢只是其中之一。
金錢=膠水~
將佢d集埋一齊!
Originally posted by sagaman at 2005-10-17 06:47 PM:
同意
摺吧啦
Originally posted by ming8964 at 2005-10-17 02:37 PM:

AGREE!!!
令遊戲再無可觀趣味, 同食禁藥無分別!!!
油王蝕錢攪波, 其目的耐人尋味!!!
嘩...同食禁藥分別好大架喎...
內部團結...呢d 真係好難講...
阿仙奴全季不敗果年...都覺得佢地好團結...
都無乜負面新聞...
之後一輸波..成績差d...乜鬼野都出晒黎...
點解版主咁都覺得係好題目?

轉貼自某forum 會員 球癡
小弟今天到soccernet
看到投票一欄
題目為: 英超是否變悶了?
不用說大家也估到贊成英超變悶了的佔多數...

到底這投票的目的是甚麼?
又要暗地裡指責車路士大灑金錢, 有錢才有冠軍嗎?

又到了另一論壇
那裡一向集結了不少反車人士
當然又因阿曼利失分車仔得分而鼓燥
有會員出題問有什麼有效方法阻止車仔時
竟有不少會員, 甚至版主提出踢茅波
"出d後備黎踢傷佢地d正選囉"此類的回應..

到底大家埋怨英超變悶的同時
有否想過它失色的真正原因?
沒錯.. 車仔是花了不少錢
但從沒有人說花了錢一定能贏冠軍..
投資..是會失敗的...
投資成功, 是智慧的表現, 不是全靠運氣的..
球隊有表現, 是上下一心的證明
難道有了錢, 球員們自動可以踢好波, 完全不用努力?

在埋怨別人時
不是應先檢討自己嗎?
今季英超列強失分
阿了車曼之戰, 有哪一場是車仔造成的?
利物浦不能入球難度要怪車仔?
曼聯攻不銳守不穩難道要怪車仔?
阿仙奴留不住韋拉及亨利不幸受傷, 也要怪車仔乎?

有人說車仔人材多, 可以踢兩隊,
但足球比賽只是踢11個人的
如果單計正選11人的實力
上季的阿仙奴和今季的曼聯絕不比車仔差
反而默契較好
而合作性高一向是這兩隊的賣點..

那到底車仔暫時的成積及英超變悶是金錢作怪較多
還是其他勁旅不爭氣..
相信大家心中已有答案
希望某些人士不要再抹煞別人的努力成果吧
補多個point:

車仔簽人用天價?
大家有無諗過車仔有錢之前
係邊個將d轉會費係咁推
推到上而家呢個地步呢?
唔好再咩都賴車仔啦...
污煙瘴氣, 只剩傻仔與廢柴
Originally posted by blu_ray at 2005-10-17 11:07 PM:
點解版主咁都覺得係好題目?

轉...
都係呢位球癡識野
其他人就一係死撐,一係靠屈
Originally posted by srfqt1 at 2005-10-18 12:03 AM:

都係呢位球癡識野
其他人就一係死撐,一係靠屈
同意,車仔如果可以靠錢去贏既話不如買香港球員啦,更平
摺吧啦
Originally posted by blu_ray at 2005-10-17 11:07 PM:
車仔簽人用天價?
大家有無諗過車仔有錢之前
係邊個將d轉會費係咁推
推到上而家呢個地步呢?
唔好再咩都賴車仔啦...
唔係賴車仔,冇人講過mu,阿記衰落係因為車仔
但車仔有時真係好過份,當全世界白痴
擺明係撬佢想要d人,唔係正途咪用錢搞掂囉
艾辛,落賓,swp係邊個睇先??邊個使橫手以本傷人??
尼日尼亞既米基爾同左邊個球會簽約先??
而家又講咩先??你估車仔背後有冇搞野??
簡容同熱刺果個呢??我都唔想多講
仲有,唔係好明你話將d轉會費係咁推點解??
你係咪話mu??rio同rooney??冇錯,佢地轉會費係好高
但當時佢冇球會同mu爭,mu先咁做,ok??
但車仔就........
(個人意見....唔啱聽就插)
其他人就一係死撐,一係靠屈 ==> This is to the point.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]車仔=金錢

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。