<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]車仔=金錢
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kakeidevil at 2005-10-18 11:26:

唔係賴車仔,冇人講過mu,阿記衰...
用錢買都唔算正途?你傾先就有優先權?我反而覺得車路士比阿仙奴更光明正大,雲加專揀d年青球員,美其名就有眼光培養新人,但實際上咪又係搶人地d青訓產品,而且價錢仲好低,因為未成名,等人地人財兩失,永遠都無法壯大,但d年青球員點解肯過阿仙奴?因為雲加比高人工,阿仙奴d人工仲高過車路士,佢益球員都唔會益球會,費事比錢你賺等你買d勁人同我爭,至於搶高d轉會費,未有車路士曼聯都三千幾萬買李奧啦,關車路士乜事,當電視轉播,商業贊助收入越高,球員身價亦會隨之上升,根本就係足球變得商業化,先令到一d二線球會要引入新股東注資,如果反對有錢佬收購二線球會令佢壯大,根本就係保護一d傳統班霸,要佢地長期壟斷比賽,但點解其他球隊唔可以加入爭一日長短,唔好忘記好多所謂傳統班霸咪又係幾十年前有個有錢老細用錢搞大佢,只不過當年有咁資訊發達同冇乜人留意啫
Originally posted by sagaman at 2005-10-17 06:47 PM:
車仔成功在於球隊內部比較團結,球員之間負面新聞少,專注踢好波。加上犘連奴在場上調動得宜,金錢只是其中之一。
我覺得唔可以抹煞犘連奴同其他因素, 不過其實都可以係話呢d係建築在金錢之上, 點解車仔會內部比較團結?? 因為佢地根本沒行差踏錯架機會, 因為無論係邊個, 都可以由天堂即刻落地獄... 金錢可以使一d長期後備但右有質素架球員留低(古迪仙尼), 佢地就係班正選最大動力, 好似mutu咁, 一行錯就炒, 無疑呢個係殺一警百, 犘連奴上場之後向球員的下馬威, 但有邊間球會可以咁型?? 一個咁有前途,咁貴買番黎架年青球員即時解僱...係即時解僱... 唔係賣走... 你睇車仔果頭炒, 祖記果頭就簽就知啦... 因為有足夠資金, 唔怕買唔到好球員,
口岩洗架球員, 咁其他球員見到, 仲唔識做咩. 車仔最可怕架地方係買邊個都一定買到(只要佢想買)冇球會同球員可抗拒, 唔係話係球星就係好球員, 最梗要口岩洗, 呢d咪犘連奴架功力lo~ 但犘連奴點解可以咁隋心所慾?? 咪就係因為有錢lo~ 你估費sir唔想買艾辛咩= =" 你估如果佢有無限資金,佢會想買米拿黎頂堅尼咩(有錢會想咁辛苦張alan smith由前鋒做防中咩)= =" 如果佢有足夠金錢, 就唔洗等波力克等咁耐啦, 因為係e家先唔洗錢, 早兩年買就一定係天價, 但e家右係咪真係要呢?? 29, 過黎都30, 費sir右要諗諗. 費sir點解呢兩年會係買錯人?? 咪就係球員口岩, 就價錢唔得, 可能球會肯放, 右要諗人工, 講開人工... 最少出場果個20出頭架格連莊臣, 都差唔多有5w銀一week(係最低人工果個)=  =" 係奧沙+費查架人工, 咁點有得踢??  右講番d球員, 如果李奧係車仔架人, 佢果次miss藥檢, 停一季, 車仔一定即炒, 但mu可以嗎?? 你估mu想咁貴買朗尼咩, 咪就係要同車仔搶人姐ma....  

好, 講住咁多先, 要媽我就黎啦:cool:
Originally posted by supportMU at 2005-10-18 20:22:

我覺得唔可以抹煞犘連奴同其他因...
朗尼都冇人同曼聯爭,只不過以佢潛力+年齡,1900萬實走唔甩,曼聯850萬買基巴臣做後備都得啦,點會話冇錢?改造ALAN SMITH係費SIR想證明佢買返黎嘅人有用,車路士錢多所以快成功,但曼聯阿仙奴唔係輸比車路士,係輸比自己,阿仙奴49場聯賽不敗都試過,但點解今年輸咁多場波?如果唔係曼聯阿仙奴自己輸比D弱隊,車路士都唔會帶離咁遠,所以話車路士成功唔只係車路士本身實力,仲要靠曼聯阿仙奴自己不濟先會咁
Originally posted by ciger at 2005-10-18 08:52 PM:

朗尼都冇人同曼聯爭,只不過以佢潛力...
我都認同你講法~但未有油王組呢班波之前個聯賽係唔會話頭幾場波冇左6~7分就話已經奪標無望...個問題就係話車仔根本已經超過左英超...應該唔係呢個級別到踢波(應該更高一級)
p.s唔係話mu冇錢~ 只不過好難想像用8000w鎊去買3個人番黎姐
Originally posted by supportMU at 2005-10-18 22:56:

我都認同你講法~但未有油王組呢...
曼聯99年可以贏歐聯,但車路士始終未能贏歐聯,所以車路士並非無敵,只不過係其餘兩強不濟,而且曼聯阿仙奴都唔止失6,7分,阿仙奴已經失左11分,8場波總分24分竟然失11分,冇車路士都輸比韋根啦
Originally posted by ciger at 2005-10-18 11:13 PM:

曼聯99年可以贏歐聯,但車路士始終未...
唔好誤會,我唔係只比較佢地3隊架~ 我當然係講埋其他啦(韋根or查爾頓)果d~

p.s 一兩場分勝負果d盃唔算,因為車仔強項係佢有價值過億英鎊的後備力量,因為聯賽係長久戰,有高質素的球員替補係好重要,所以車仔自從有油王之後,佢係歐聯分組賽一定可以出線,但一出線之後主客定生死,咁佢就可能有機會會輸,仲有,唔係話佢無敵,冇一隊球隊唔會輸波,不過佢因為有好替補,所以風險少好多(同埋長勝之後好容易會輸一場就係咁輸)就好似阿記咁,車仔就唔會.因為一旦有球員可能因一個錯誤e使球隊輸一場,之後的比賽會出現信心唔夠,攪到球隊出現接2連3咁輸波,車仔就唔會,一有球員唔掂都可以有個好做替補,例如好似曼聯上年咁,侯活同卡路爾,就係咁一路冇信心,一路令曼聯輸左好多唔會輸架波同比賽,最終攪到咁架田地,當然,身為領隊架費sir都有責任啦
Originally posted by supportMU at 2005-10-18 23:49:

唔好誤會,我唔係只比較佢地3隊...
英超聯由始至終都係由一兩隊球隊壟斷,過往阿仙奴曼聯又有幾何輸比d二線球隊,就算輸都係已經有水位(聯賽績分)輸都冇大礙,一隊波就算有好強後備力量又如何?你可以確保長居後備嘅球員同其他隊友有默契?而且曼聯後備力量都好強,傑斯都係後備之一,不過佢咁啱一係唔傷一傷就幾件都係後衛,而且曼聯係好明顯唔及以前(三冠前後時期),根本就係費sir入錯貨又死唔認,搞左幾季先識買個似樣嘅龍門,又放棄以往成功嘅兩翼+雙箭頭,走去打單箭頭,就算車路士係蘇拿年代都唔見得會輸比現在嘅曼聯,至於阿仙奴咁多年都係以亨利做重心,佢狀態唔好或有傷有病就大鑊,而且咁多年係人都知你點踢啦,搵到方法對付你根本唔出奇,所以唔係車路士特別強,係其他隊唔掂啫,你睇祖記每年都有d變化,有d新鮮感,對手冇咁易捉到佢路,所以年年都名列前茅
Originally posted by ciger at 2005-10-19 12:28 AM:

英超聯由始至終都係由一兩隊球隊壟...
"所以唔係車路士特別強,係其他隊唔掂啫"=  =" 咪就係話佢已經係英超超班囉=     ="

p.s 極奇量咪得個不復當年勇架傑斯仔(傑斯仲要係青訓黎)..... 你知唔知8000w英鎊係幾多??=   =" mu係除左車仔之外,全英超最高身價架球隊....全隊波+埋身價都係9000幾w多少少到.....但係車仔3個人已經去左8000w........ 1個SWP可以買6個星仔.........  點頂:cool:??
仲有, 全隊保頓身價+埋都好似唔知500w到.......  咁你知車仔架恐怖未......
Originally posted by supportMU at 2005-10-19 01:08 AM:

"所以唔係車路士...
星仔勁過swp
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-10-19 01:19 AM:

星仔勁過swp
哈~我唔敢講呀~ 各有所長啦~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]車仔=金錢

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。