<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Yahoo NBA Fantasy League ( 26FUN Sports League )
返回列表 回復 發帖

Yahoo NBA Fantasy League ( 26FUN Sports League )

多謝各位 bro 支持,26FUN Sports League 到依家為止已經有九隊波加入咗喇﹙仲有一個名額,想一齊玩嘅﹚要快手。

如無意外,呢個 league 會同足球果個一樣有得加分,不過 brightlee 兄話未諗到點加分,我依度有少少意見,其他人都可以俾下意見:

1. 每個星期嘅對賽,攞到 9 個 W 嘅加 5 分、攞到 8 個 W 嘅加 3 分、7 個 W 嘅加 2 分、6 個 W 嘅加 1 分
2. 每個月嘅頭三位﹙總排名﹚,順序加 5 分、 3 分同 2 分
3. Week 21 完結後,入到季後賽嘅球隊有 bonus,1 號種子加 12 分、2 號種子加 10 分、3 號種子加 8 分,如此類推到 6 號種子加 2 分
4. 最尾 Week 24 完結後,總冠軍可以加 20 分、亞軍加 15 分、季軍加 10 分、殿軍加 8 分、第五位加 6 分、第六位加 5 分、第七位加 4 分、第八位加 3 分、第九位加 2 分、第十位加 1 分、

麻煩 brightlee 兄睇下好唔好

p.s. 仲想加入一齊玩嘅,仲有一個名額
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba

[ Last edited by 秋葉林 on 2005-10-24 at 08:56 PM ]
關於個 game 嘅玩法,可以响呢條 link 度睇下,如果仲有乜嘢唔明,可以响呢度問,睇下我答唔答到你

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=83990&fpage=2

季前選秀﹙Live Online Draft﹚依家定咗响今個星期五夜晚 9 點﹙香港時間﹚,大家記住果日早 30 分鐘上去個 website 度準備。大家可以呢一、兩日先上去試一試按 test your system,唔係到時入唔到去就唔好啦

[ Last edited by 秋葉林 on 2005-10-24 at 08:54 PM ]
ok, I will help you
don't worry!!!
hahahahha
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
is it HongKongFoot?
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
Originally posted by skjeiw at 2005-10-24 20:56:
is it HongKongFoot?
乜嘢 HongKongFoot 呀,唔明
我都想玩呀~~
咁點join?
full左...可唔可以再加位架?

[ Last edited by terryjog06 on 2005-10-24 at 09:33 PM ]
什麼時候選擇球員?
EF小人物

Originally posted by wer at 2005-10-25 17:52:
什麼時候選擇球員?
Originally posted by 秋葉林 at 2005-10-24 20:48:
關於個 game 嘅玩法,可以响呢條 link...
季前選秀﹙Live Online Draft﹚依家定咗响今個星期五夜晚 9 點﹙香港時間﹚,大家記住果日早 30 分鐘上去個 website 度準備。大家可以呢一、兩日先上去試一試按 test your system,唔係到時入唔到去就唔好啦
今個星期五夜晚 9 點﹙香港時間﹚,記住果日早 30 分鐘上去個 website 度準備。
個 league 齊晒人,星期五揀人,下個禮拜開波。

唔該各位 bro 報一報到先,方便之後計分
godson1
DagameX2
Xtravagan
Z-ZONE
BullsEyeSweet
wer's team                 wer
Fantestic Ming             fantesticming05
shut_up                     艾力克
EVIL 9.9.1985             清揚
Electronic Unicorn         秋葉林
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Yahoo NBA Fantasy League ( 26FUN Sports League )

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。