<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Yahoo NBA Fantasy League ( 26FUN Sports League )
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Xtravagant at 2005-11-5 09:59 AM:

please don't laugh at my question , can this game 三換二? wouldn't this cause an imbalance in the team?
換完之後,多人o個隊咪要自己release一個先trade倒囉
冇話唔可以3換2 o既
Originally posted by arthur8088 at 2005-11-5 05:55 AM:
sorry mates...ir would be perfect i...
am playing in another league...i have D.Howard.....Others usually use C.Webber and/or Carlos Boozer to trade my D.Howard...Do you guys think the deal is worth??

If you were me, what would you do?? What other players , possibly Guards, can I trade for D.howard??
Is Ben Wallace worth to keep this year?

如果我係你,當然會用howard trade webber or boozer返黎啦
webber 今年各方面都比上年進步,仲有得trade就快喇
boozer 就容易傷, 今年都未打過, 不過上年都幾穩定, 得分籃板都拎倒雙雙

howard 都只係一個高過average o既球員姐

ben wallace 打波就okay,玩game就麻麻喇.
得分少,shooting %麻麻
得block, reb 高分
(當然如果你要o係依兩方面爭取成績,都可以keep住佢o既,不過我覺得好多人都做倒)
Originally posted by Xtravagant at 2005-11-5 11:33 AM:

3換2都得, 甘理論上3換1甚至10換1都得?

Also, 甘少左人果隊又要響FA/WAIVER果邊執番件返o黎?
假設我隊波有7個人,你隊波有7個人

你offer3個trade我2個
咁我click agree o既時候,個yahoo league就會問我"一係cancel個trade,一係o係自己個league度放一個走",因為每隊波都規定左係7個人,唔可以有8個人嘛
所以我要agree trade就要release人喇~

而你當然就會少左一個人,隊波淨番6個人啦
所以你就要o係 free agents 度add番一個球員喇

基本上3換1都少喇,好難add番d相當份量o既人返黎架~~

[ Last edited by 艾力克 on 2005-11-5 at 11:43 AM ]
Originally posted by arthur8088 at 2005-11-5 03:33 PM:

Yeh...thank you so much....I ha...
我都想你睇倒你個msg啦
因為見倒有4-5個人都冇搞過個陣
成日都有players o係bench

u mean boozer is a free agent?
it needs to depend on who u release or trade la~
Originally posted by Xtravagant at 2005-11-5 06:15 PM:
QUESTION ABOUT ...
如果場比賽未打o既話,你咪可以調佢個位置囉
otherwise,佢o個日o係bench就唔會計佢o個日o既分喇~

唔知答唔答倒你,因為唔太清楚你問乜~
Originally posted by Xtravagant at 2005-11-5 06:26 PM:

if 比賽打jor then I can't change?
d分係count per day喎
ginobini尋日o係bench姐,你都可以調番佢上黎架

簡單d黎講,調都咪調囉
因為可以set定之後幾日o既lineup嘛
Originally posted by fantesticming05 at 2005-11-5 07:18 PM:
我想問我有2次drop player 後add player
但係點解第一次要等到第二日先, 但今次就即刻得既???
我都想知
所以答唔倒你

睇下秋葉林答唔答倒你啦

不過你add倒咪得囉
正常都係要等幾日~
不過有時都唔明你地...
見倒個球員有一場打得好,就即刻add佢返黎

有d都唔係成日打得咁好o既~
Originally posted by 秋葉林 at 2005-10-24 08:44 PM:
多謝各位 bro 支持,26FUN Sports Le...
"1. 每個星期嘅對賽,攞到 9 個 W 嘅加 5 分、攞到 8 個 W 嘅加 3 分、7 個 W 嘅加 2 分、6 個 W 嘅加 1 分"
好難攞倒9個win架喎
就算人地唔玩,都可以o係 turnover 度嬴倒一個win啦
it is impossible~

話晒5個win都叫嬴倒對手,不如5個win有1分
6個win 2分
7個win 3分
8個win 4分
9個win... 唔知喇
Originally posted by 秋葉林 at 2005-11-8 12:09 AM:
week 1 嘅對賽成績

Electronic Uni...
想問你地有冇加到分呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Yahoo NBA Fantasy League ( 26FUN Sports League )

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。