<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » NBA個人數據里程
返回列表 回復 發帖
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-4-10 11:33 PM:

講得都啱wo,將攻擊力與壽命撈埋黎講tim....
咁如果話nash ge攻擊力唔會因年紀上升而大幅下降,
因佢主要得分來源係射波,咁有無問題?
問題係佢既準係要依賴對手放鬆左對佢既防守所得(需知道太陽幾咁多炮手),你都唔係末見過佢打小牛架啦,當時人地專防三條友:司機、芬尼同埋佢,佢既得分能力咪低囉(唔算好低),佢唔係進步左,而只係隊波同佢夾,大家互相影響。過多幾年佢再難以帶領太陽快攻的話,到時被放棄的話佢既籃球生命便會近乎完結。

佢而家盛年既防守都咁,難講佢體能下降後的防守有幾咁"""穩陣"""。
我愛長澤
唔同嘅... Kidd 話晒大過 Nash 成過碼... 以 Kidd 打 PG,又唔多鏟籃,可以打得耐過單薄得黎又要鏟籃嘅 Nash 都唔奇,Nash 一個唔好彩傷野甘就可以收工囉... (Kidd 係唯一一個骨裂傷完仲可以打得番嘅奇蹟... (8 個 TDBL 啦,痴線)...果然係神奇小子)
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
Originally posted by Chenjinnan at 2006-4-10 11:52 PM:
唔同嘅... Kidd 話晒大過 Nash 成過碼...
而家我己經開始擔心Iverson可以撐多幾多季先會現老態。希望佢好似佐郭咁打到34都咁勁啦。
我愛長澤
for Nash, it depends.....
if he may switch to 2 guards at the end of his career...
i.e. like Danny Ainge... his career can be really long.......
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
Nuggets (44-34), who won their first division title since capturing the Midwest crown in 1988. Denver will be the third seed in the Western Conference playoffs.
Originally posted by Kian76 at 2006-4-10 11:40 PM:

佢而家盛年既防守都咁,難講佢體能下降後的防守有幾咁"""穩陣"""
咁又係....好似以前Stockton咁,睇佢好似好瘦,
但其實防守幾好,比想像中硬淨得多,甚至有時會出D陰濕招保護自己,
所以打到咁耐.....
nash d防守...........過多幾年真係大漏洞......加上滿場飛打法......
睇完各位咁講,諗法又唔同lu~
Originally posted by Kian76 at 2006-4-11 12:16 AM:

而家我己經開始擔心Iverson可以撐多幾多季先會現老態。希望佢好似佐郭咁打到34都咁勁啦。
前2,3年巳經有球評家估佢過30歲之後就開始退........
但今年ai  好似仲癲過以前.......
雖然我對佢ge感覺一般,但都想佢撐耐d, 見到佢打波嗰種精神,
真係希望佢可以一嘗冠軍滋味~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-4-11 07:10 PM:

前2,3年巳經有球評家估佢過30歲之後...
後衛只要唔係飛人型,都ok耐架....一般~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-4-11 07:13 PM:

後衛只要唔係飛人型,都ok耐架....一般~
但射波要準law,
不過ai  呢方面都有進步~
但3分就一般la~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-4-11 07:41 PM:

但射波要準law,
不過ai  呢方面都有進步~
但3分就一般la~
徐家諾:ai要多射波先有價值,命中率唔雖要睇得太重
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » NBA個人數據里程

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。