<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死啦~我依家好驚呀!!!!!!有人話報左警~要我坐監~!!
返回列表 回復 發帖
佢激你買咋,唔好信佢,何況唔買點算行騙? 報警又點,達成唔到交易根本就好正常,你唔好上當。5 N1 K& I4 U7 |2 F4 @

% }' M3 L2 g( q, i果條友厄你唔識野,用激將法迫你買。
1 D4 j: T& a* ?: ~* C( q7 f( m% y, j  X8 {3 _! J& e* [
買賣交易要在雙方都願意的情況下進行,臨時唔買好正常,賣方不可以迫你買,如果佢透過恐嚇手段迫你購買,其實系佢犯左法,你應該反過來報警告佢。' _2 e" q4 Y5 Z  J, [
# f# @1 F; J/ N$ d( g2 \
[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 08:22 PM ]
你同果條友講『我都報左警,我告你恐嚇我,並且通過不正當手段威迫我達成不自願的交易,我已經將你的所有資料交由警方處理。』
Originally posted by neitly at 2005-11-5 08:26 PM:
, a2 \8 Z! O! K$ D! x佢啲衰野我要爆哂出黎!!!
, I! O( t8 D) @3 R# O" F/ V" E2 r- Z# F; o6 _* L
MSN :...
( r3 a- n! V9 O' _3 ]
- \: x( W4 Q% |! B& v5 Z報咩警啊,報警理由根本就不充份,警方不會受理,而且有阻差辦公的可能。- j: y- W% ^% y
3 c0 A; Q# J, Z3 Q
你唔需要怕佢。
  Q  P/ M' U% w9 R! s! b3 b2 _9 D1 S/ t
就算佢蠢到真系報左警,警方揾上門,你都唔使驚,警員只不過系向你了解件事,睇下是否真的有行騙的行為。因為你的事情根本不構成行騙,沒有行騙動機,警員問兩句就會收工,散場。6 U6 e7 g) f2 p1 u+ [% i
  h% J% E  [- O# x$ r
[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 08:36 PM ]
你做咩咁驚差人? 就算真系報左警又點? 唔代表你有罪,D警員只不過系跟進調查,了解完成件事就會散場。: b% g9 s3 Z. a3 B7 O# y, [

" y% {% u+ q# N6 q% g& e因為你根本冇犯法。
Originally posted by 機密 at 2005-11-5 09:09 PM:$ q) x) F, C0 u5 y$ ]4 u$ b
% {8 I5 h# _+ C+ p
9 p  A9 K) [* L+ ]8 |
100%  頂多話你毁約,但告你都浪費時間金錢。  但全無刑事可言,除非你提供虛假資料。
& R0 `7 n5 Q! C# }# y
' p. A8 k9 `2 m7 K+ t1 e' S
涉及合約事宜屬經濟糾紛,唔關警方事,佢要循法律訴訟解決。除非是經濟詐騙,例如『祈福黨』,警方先至有權插手。
. ~* h5 I* q: F
  k/ z! j9 d, L2 r% f! N9 T[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 09:23 PM ]
樓主你幾多歲? 咁都可以嚇餐死?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死啦~我依家好驚呀!!!!!!有人話報左警~要我坐監~!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。