<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死啦~我依家好驚呀!!!!!!有人話報左警~要我坐監~!!
返回列表 回復 發帖
佢激你買咋,唔好信佢,何況唔買點算行騙? 報警又點,達成唔到交易根本就好正常,你唔好上當。- R/ c- x0 k9 g4 B

+ ]( P/ J% S  h/ ^* R. Z果條友厄你唔識野,用激將法迫你買。% ]% K7 F8 g: V& R' C9 K1 l
' W+ ~9 w( o. }: d
買賣交易要在雙方都願意的情況下進行,臨時唔買好正常,賣方不可以迫你買,如果佢透過恐嚇手段迫你購買,其實系佢犯左法,你應該反過來報警告佢。
$ C9 v' @! ^0 N; \
8 F4 v  `9 j( |7 v" j9 R4 f1 E[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 08:22 PM ]
你同果條友講『我都報左警,我告你恐嚇我,並且通過不正當手段威迫我達成不自願的交易,我已經將你的所有資料交由警方處理。』
Originally posted by neitly at 2005-11-5 08:26 PM:2 Z1 S% s8 g, H( h
佢啲衰野我要爆哂出黎!!!- J* d5 m1 t- f
+ `* C4 @1 y9 W: I4 s
MSN :...
2 l: i/ N6 W! n7 G/ x7 x: H: ^% G! t  ]/ U! B0 l; Y' {: [/ G( a; U7 ?
報咩警啊,報警理由根本就不充份,警方不會受理,而且有阻差辦公的可能。1 W' o# r8 o& f! r" b: z
2 d$ H( c9 k% @& K
你唔需要怕佢。
$ ^; g. @3 v$ x9 V; D9 J
! S" j6 |, j2 M% e/ D: r% z就算佢蠢到真系報左警,警方揾上門,你都唔使驚,警員只不過系向你了解件事,睇下是否真的有行騙的行為。因為你的事情根本不構成行騙,沒有行騙動機,警員問兩句就會收工,散場。
" X9 F" N2 e( v* B, k% g7 W
4 L% g" }/ X7 v- J% i3 X. F/ b7 g[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 08:36 PM ]
你做咩咁驚差人? 就算真系報左警又點? 唔代表你有罪,D警員只不過系跟進調查,了解完成件事就會散場。1 y. w' w" s" M+ w" z

. E$ p8 a1 {  x+ R" D/ f. j1 t4 [因為你根本冇犯法。
Originally posted by 機密 at 2005-11-5 09:09 PM:
2 B" S. A# o* n: B4 D
& H7 `! `5 J, V9 e- s  c- F
4 |! F6 t1 X9 s1 G$ |  W100%  頂多話你毁約,但告你都浪費時間金錢。  但全無刑事可言,除非你提供虛假資料。
% a; d" t0 K3 h# Y
. w. R# S8 }  t4 Y* Y
涉及合約事宜屬經濟糾紛,唔關警方事,佢要循法律訴訟解決。除非是經濟詐騙,例如『祈福黨』,警方先至有權插手。
& ~' v. a$ i! ]+ B
( E$ [- R' ?3 y& ?* m- C+ I' s[ Last edited by 約望保祿 on 2005-11-5 at 09:23 PM ]
樓主你幾多歲? 咁都可以嚇餐死?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死啦~我依家好驚呀!!!!!!有人話報左警~要我坐監~!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。