<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » LENS 一问!
返回列表 回復 發帖
算拉!吾林甘多拉!
都是储钱买支CANON 的24-70/F2.8L!
慢慢储拉!
哈哈哈!
Originally posted by 心情 at 2005-11-12 19:13:
算拉!吾林甘多拉!
都是储钱买支CANON 的24-70/F2.8L!
慢慢储拉!
哈哈哈!
要影人像同埋要恆定大光圈就真係無計.
不過支鏡差不多可以用一世,都值.....o既~~

你有無玩過支EF 50mm f1.4 USM?
係室內/外影人原來都幾正o下,
效果仲有少少出乎意料添
Originally posted by AWU at 2005-11-17 03:05 AM:

要影人像同埋要恆定大光圈就真係...
知道这支LENS是好也!不过要成差不多3k,吾是甘抵!
而家我地广州哩边都是买50/F1.8的比较多,新的都是700蚊,性价比一流!
将光圈收细到F2.0之后成像非常甘好!
不过有钱都是买50/F1.4的好!呵呵呵呵!

谢谢AWU大哥的意见啊!
心情兄,
小弟打算買支大老虎EF28-300mmf3.5-5.6LISUSM, 一鏡走天下,  閣下有咩意見?

Originally posted by d228216 at 2005-11-18 11:57:
心情兄,
小弟打算買支大老虎EF28-300...
大支野用大老虎EF 28-300mm f3.5-5.6L IS USM!!

我細支野用小白IS算囉...

比埋張解剖圖你,等你發夢都見到大老虎.
d兄,P.I.A.果日Canon應該有堆鏡玩,帶定張士啤CF入去試試支大老虎囉,頭痕ing.....
長度 x 直徑及重量 3.6" x 7.2", 3.7 lb. / 92 x 184mm, 1670g
Originally posted by d228216 at 2005-11-18 11:57 AM:
心情兄,
小弟打算買支大老虎EF28-300...
小弟不敢当!吾使甘叫我的,叫声小弟就已经很比面拉!呵呵呵呵!
216大哥讲的哩支也都几好啊!又L,又红圈,又IS!CANON的看家本领都快全用上了!
不过我同我哩边的几个朋友都无用过,所以吾知道实际效果如何!
我认为都OK架拉!
不过我觉得都是吾是甘够长啊!呵呵呵呵!“打鸟”起码要用到400mm拉,再加个2X
的增倍镜都very good拉!
HK卖几多M啊这支LENS?
Originally posted by 心情 at 2005-11-18 10:12 PM:

小弟不敢当!吾使甘叫我的,叫声...
我只用梨 ' 打女 ', 實價HK$17000
“打女”使吾使甘长啊!我“打女”都是买支24-70而已!
小白都OK拉!或者你手头上果支SIGMA18-200的都OK架!
何必要买哩支??
愿闻其详!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » LENS 一问!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。