<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 點解唔可以呢
返回列表 回復 發帖
Originally posted by SEEK at 2005-11-13 06:43 PM:

"賭博"係唔好多過好架啦,但係唔俾講又係唔係正確做法呢?
何況講波盤都係吹水性質!
都話呢度係體育版,以體育為主,不過如果你係都要話體育同賭博已經離唔開既話我冇野好講
摺吧啦
Originally posted by SEEK at 2005-11-13 06:45 PM:

你錯啦,你睇電視粗口係唔可以出街,講粗口係有幾會俾人告架~
但"賭博"係可以出街,而且仲唔洗成人陪同收看.....因為只屬吹水性質!
我唔認為賭博係吹水性質.........
點解有線要開個球彩台???唔係足球台講埋賭博呢,橫掂都係吹水嫁啦,
但係問題就係有d人唔鍾意賭博呢樣野兼認為教壞人,所以如果另開一個台既話d人可以選擇噤唔噤入去睇,而唔係個個台都講......
摺吧啦
Originally posted by hiroraymond at 2005-11-13 06:43 PM:

其實都幾好笑,唔想過份討論賭博...
咁點解賭博可以合法化,但係d一樓一小姐又要比人掃黃比人趕絕丫????
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-11-13 06:47 PM:

我唔認為賭博係吹水性質.........
...
冇錯,照你咁考眼光遊戲不應在Sports區出現,因為係有"賭博"性質~
所以Sports區同考眼光區應該分開........
難道全部都是"塘邊鶴"的問題嗎?
難道板主們一點問題也沒有?
Originally posted by SEEK at 2005-11-13 06:51 PM:

冇錯,照你咁考眼光遊戲不應在Sports區出現,因為係有"賭博"性質~
kobe講左啦,只屬考眼光性質,所以唔好當賭博咁黎玩.......只係一個遊戲黎,呢樣野詳情都係等kobe答你,我唔係認清楚
摺吧啦
Originally posted by SEEK at 2005-11-13 18:51:

一開始考眼光既原意根本上唔係睹博,我地一開始玩果時係希望板友在有加分既同時會有其他既討論,例如講下點解覺得呢隊會贏、雙方陣容………而唔係只在意於在玩的層面上。。果時板友係唔雖要真正用分黎玩,可以用圖續回分數。但後來就不停變質,板友們在玩樂時只著重下注,才致有種賭博既感覺。。。
至於如果開game為賭博早有估首名入球、估波膽………玩法。我地唔開就唔係唔想鼓吹賭風。考眼光亦曾經被我們細心考慮過是否有遣本板禁賭既規定,不過開過投票,很多板友都說明只會當是遊戲般玩樂,才得以保留。

[ Last edited by shaqkobe on 2005-11-13 at 07:01 PM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by abc123aa at 2005-11-13 06:49 PM:

咁點解賭博可以合法化,但係d一樓一小姐又要比人掃黃比人趕絕丫????
下~~唔係呀嘛~~
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-13 06:58 PM:

一開始考眼光既原意根本上唔係睹博...
解釋得好好。。。
摺吧啦
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-13 06:58 PM:

一開始考眼光既原意根本上唔係睹博...
不提倡睹博但有考眼光會否有點兒自打嘴巴呢?
難道全部都是"塘邊鶴"的問題嗎?
難道板主們一點問題也沒有?
Originally posted by SEEK at 2005-11-13 07:01 PM:

不提倡睹博但有考眼光會否有點兒自打嘴巴呢?
一開始系想討論
我是車仔迷
陳皮好殘忍,
見死不夠
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 點解唔可以呢

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。