<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖

火箭...........

今日主場又輸俾活塞,開季至今3勝6負
麥基迪背傷影響真係好大
姚明今季又被個犯困繞
D.安達臣真係好唔掂,命中率低、諗住佢係後備席既得分點,可惜事與願違
史韋夫進攻好差,起手選擇又唔好
正式既SF得保雲一個,可惜佢資質平平
韋士利同巴利今季表現又唔穩定
艾斯頓直頭不知所謂
給人驚喜只有新人PG海德

今季看了火箭5,6場波,真係好失望

[ Last edited by brightlee on 2005-11-19 at 05:02 PM ]
其實一開季之前火箭並譽為西岸中馬刺的最大勁敵係被唔少傳媒吹虛左。尤其係中國既傳媒,講到火箭陣容有幾強有幾強咁。事實上佢地今年既補強唔係真係太有作用。簽個Swift返黎根本上係錯誤既決定,得分力又唔強、搶籃板又唔係勁,係得個機動性同彈跳力,不過身形對住其他高佬又差太遠。正選要用返Howard,不過佢前屆黎到火箭由於羅到長約加上年齡漸大已經跌晒watt,仲要羅成幾百萬一個月。佢同swift已經佔用左超過千萬年薪。
至於Anderson其實一早預左佢唔會有咩有表現,得分數據上算係估計之中,不過亦如樓主所言,佢既命中率真係好差,成個nba生捱最低一年………一個正選SG,呢個位又係失敗之處。。至於其實後衛同上年一樣,都係得個多字。新簽返黎既Alston 未見到比其他已有後衛好。。。而且已有球員既年紀愈來愈大,Mutombo已經走上球員身涯最後一段。。。唔會再有以前突發性既表現。Wesley D射波走晒樣,可能係傷患既影響。至於比較好用既Sura 又因傷患至今仍未能上陣。至於其他替補連上場既即戰力都無。。。。。加上Yao開季既突破性演出又係未能持續,T-mac傷勢未好就要上場救亡,不過咁樣可能仲衰,一個唔好彩Tmac都用殘埋既話,季後賽都唔駛入。。。
德洲三雄中,火箭仍然是最弱的一隊。並不是中國傳媒所說已經成為二哥。小馬比火箭還是要強。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
KOBE:
我估湖人5分,你扣漏我呀

(你之前話o個個版,我懶得搵,所以o係度講埋)
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-19 05:17 PM:
KOBE:
我估湖人5分,你扣漏我呀

(你之前話o個個版,我懶得搵,所以o係度講埋)
好誠實wo,不過應該post係度↓

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ghlight=&page=1
Originally posted by kakeidevil at 2005-11-19 05:21 PM:

好誠實wo,不過應該post係度↓

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ghlight=&page=1
冇理由叫人加分,唔叫人減分咁衰仔o既
可能見我誠實,仲加埋我分添

搵倒個版喇,thx~
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-19 05:57 PM:

搵倒個版喇,thx~
應該唔會
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-19 17:57:

搵倒個版喇,thx~
多謝艾兄的誠實。輸了分數,贏了印象、贏了品格。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
輸波 -5,贏了印象、贏了品格 +10 ~~~
T-mac上場觸傷舊患,都話左球員未好得晒唔好俾佢打架啦。。。。攪到今日又要缺陣。。火箭個勢咁沉,無埋T-mac等於一支向下俯衝既火箭一樣,浸得超快。

睇左姚明打幾場,發覺佢進攻有 D 進步,low post 步法硬淨過以前,但係最大問題係呢種進攻模式太體力化,姚明根本頂唔到 30 分鐘,其實佢 D 跳投唔錯,苦練下中遠距離,可以打耐 D,最好可以好似 Sam Perkins 咁,一場入 7 個 3 分,姚明 7 呎 5 企 3 分線射波,睇下邊個可以 mark 佢!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。