<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 王晶 at 2005-11-29 00:47:
讚成火箭trade走yao!

yao場場盡心...
Yao去新東家對佢自己都未必有利。想當年Yao黎到火箭,都用左差唔多一季去識應。依家佢識應左落黎,又要佢重新融入其他球隊,對Yao反而最不利。。。佢又唔係果種識應能力好強既人。。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
yao練三分 未別全無作用,其實呢招韓國人已經用左好多年,之不過始終徐彰勛級數唔夠。

中鋒射三分就算射唔入,起碼都引左條高佬出黎,到時籃板都易攞d,再加上yao既外投又唔差,要練呢樣野都唔係哂好多時間。

不過,始終係到點吹都無用,教練唔係我
Originally posted by 王晶 at 2005-11-29 12:55 AM:
yao練三分 未別全無作用,其實呢招韓國...
YAO D三分得架喎,佢打CBA O個時都有射架
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-29 12:51 AM:

Yao去新東家對佢自己都未必有利。想當年Yao黎到火箭,都用左差唔多一季去識應。依家佢識應左落黎,又要佢重新融入其他球隊,對Yao反而最不利。。。佢又唔係果種識應能力好強既人。。。
佢用一季時間,係識應係美國生活姐,最近呢1,2年,全隊火箭由球員到教練基本上完全唔同哂,同佢係第一季岩岩黎過陣根本就同去左第二隊無分別。
Originally posted by 王晶 at 2005-11-29 00:55:
yao練三分 未別全無作用,其實呢招韓國...
Yao係可以練佢既三分,只要在不影響佢原來技術、功效或球隊戰術底下,佢可以咁做。。。當然有多個進攻門路Yao就多一分本錢。。。不過重點係唔好影響其他本錢的大前提下進行。。。。如果佢真係完全轉型做拿分c果種三分型,佢只會埋沒左自己既優點。。對球隊黎講都係一件壞事。除非火箭有一條堅固既內線俾Yao可以咁樣轉型。不過對佢自己既前途會愈描愈暗淡。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-29 01:01 AM:

Yao係可以練佢既三分,只要在不影響...
所以我好認同樓上果位"陳近南"既講法,練多1,2招旁身,係到"r"撈到"r"得長時間d
Originally posted by 阿感 at 2005-11-29 00:57:

YAO D三分得架喎,佢打CBA O個時都有射架
有射唔代表一定得喎。。CBA掂唔代表依家都掂?希望你明白。。

CBA同NBA比-.-???..甘識講笑?!?甘高死出去射3分..除非好準...否則唔建議!!!!
連敗的火箭隊終於看到了希望的曙光!有消息指麥基迪將在明天火箭主場對阿特蘭大鷹隊的比賽中復出。

自從腰背受傷後,麥基迪已經連續缺陣5場比賽,加上賽季初因腿傷休息,本賽季他已經有8場比賽沒有出戰。前天火箭輸給公牛隊後,麥基迪終於表示:“我們的計劃是讓我在和老鷹隊的比賽中復出。”

然而,麥基迪的復出能救火箭嗎?12月份,又一段“魔鬼賽程”等待著火箭。

12月4日對灰熊、12月7日對希爾特人,這兩個主場比賽的對手實力相對較弱,但從香港時間12月9日到12月19日的11天里,火箭將面臨一個連續6場的西部客場之旅,連續對陣帝王、拓荒者、勇士、超音速、快船和湖人。打這些球隊,火箭並非全無取勝希望,因此這番遠征的結果將在很大程度上決定火箭是否能走出低谷,甚至影響火箭隊整個賽季的走勢。
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-11-29 17:25:
連敗的火箭隊終於看到了希望的曙光!...
麥基迪又未好返晒就復出。。。唔好再傷呀。。。。
對鷹隊真係反底好機會。如果咁都贏唔到,肯定軍心跌至谷底。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。