<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Chenjinnan at 2005-11-21 23:11:
睇左姚明打幾場,發覺佢進攻有 D 進步...
如果內外兼備緊係好啦。不過怕佢過份注重外圍。一個內線球員打得愈出,佢既本錢愈少。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
火箭問題真係好多。因為CCTV5同廣東體育怒播火箭比賽,所以已經睇左六七場直播..
問題好明顯,太依靠兩位all star,其他球員完全表現出NBDL水準。
最寄厚望既Swift完全唔知道自己做緊咩,應該話係唔熟習雲根迪要求佢做咩。一上場見佢得個搶字,防守唔惦,進攻又自己玩單打獨鬥,完全街波格,同隊波夾唔到。
D.Anderson同Alston兩個PG俾所有人既感覺係完全無態。Anderson仲好少少,都叫做射十中三o個隻,Alston就完全無貢獻,睇唔到佢當年o係熱火o個隻扭過成隊波再分個靚助攻...
其他老將唔洗多講:Jon太玩野,明明領先一兩分仲走去同人玩拆你屋~莫湯保今年無驚喜、Howard算交到功課,雖然唔值呢個價。
最後,仲有靚仔雲根迪,強逼成班跟足佢既守舊走位同拆檔。唉~~再落去無眼睇。
Wesley應該開始黎料,佢轉打PG應該不錯。
唔知點解總係覺得火箭可以打雙塔,Yao+莫湯保,防守由莫湯保幫Yao頂犯規,進攻由Yao引開對手,籃底由莫湯保把關,可能仲有效果.... 
Originally posted by YingTung at 2005-11-22 00:39:

唔知點解總係覺得火箭可以打雙塔,Yao+莫湯保,防守由莫湯保幫Yao頂犯規,進攻由Yao引開對手,籃底由莫湯保把關,可能仲有效果....
雖然雙塔戰術,可以大大減輕Yao既進攻、防守壓力。不過火箭無呢個本錢去打。火箭內線既中鋒根本上得兩個。而且Yao根本上打唔到30分鐘以上,至於Mutombo打十數分鐘都仲得既,不過要佢打20分鐘,佢一定死梗。事實上火箭既陣容並唔容許佢地咁樣做。。如果真係出雙塔咁打,呢廿幾、三十分鐘之外,火箭內線必定落於真空狀態。。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-21 11:17 PM:

如果內外兼備緊係好啦。不過怕佢過份注重外圍。一個內線球員打得愈出,佢既本錢愈少。。
我意思當然係指內外兼備啦,任何位置都能得分之餘又不用太體力化,每場可以打耐 D‧‧‧
自從請左伊榮來教YAO之後
YAO的確佢係硬淨左,今季仲成日打背籃功爆入籃低添
但我覺得佢咁既打法,正如樓上幾位人兄所說打不了30分鐘
對一位明星球員來講咁既上陣時間真係小得可憐。
仲有依兩季都好少見YAO係低位做The Dream個D步法同動作了,仲有Pass俾隊友策屋。

我有時諗請伊榮來教YAO會唔會唔適合呢?
如果教佢個個係奧拉祖雲或者V.戴惑(前帝王中蜂)會唔會更適合,令YAO更上層樓呢?

仲有我覺得YAO仲未夠火,有時係籃底D波佢竟然放籃
有好幾次都被人封返出來,依D機會硬係入樽啦、分分鐘仲AND 1 添啦!

[ Last edited by stereo on 2005-11-23 at 01:36 AM ]
Originally posted by stereo at 2005-11-23 01:34:
YAO的確佢係硬淨左,今季仲成日打背籃功爆入籃低添
但我覺得佢咁既打法,正如樓上幾位人兄所說打不了30分鐘
對一位明星球員來講咁既上陣時間真小得可憐。
仲有依兩季都好少見YAO係低位做The Dream個D步法同動作了,仲有Pass俾隊友策屋。

我有時諗請伊榮來教YAO會唔會唔適合呢?
如果教佢個個係奧拉祖雲或者V.戴惑(前帝王中蜂)會唔會更適合,令YAO更上層樓呢?
仲有我覺得YAO仲未夠火,有時係籃底D波佢竟然放籃
有好幾次都被人封返出來,依D機會硬係入樽啦、分分鐘仲AND 1 添。
係幾好既論點喎。。。。搵奧拉祖雲教佢,可能佢真係可以進步仲大,至少唔駛刻意改變。

Originally posted by stereo at 2005-11-23 01:34 AM:
YAO的確佢...
van gundy 想打返紐約d 波丫嘛, 咪要搵伊榮教佢點樣硬碰硬囉
如果搵 hakeen 教佢, 隊波可能要搵 tomjanovic 教 lu
Originally posted by bigfish at 2005-11-23 01:44:

van gundy 想打返紐約d 波丫嘛, 咪要搵伊榮教佢點樣硬碰硬囉
如果搵 hakeen 教佢, 隊波可能要搵 tomjanovic 教 lu
a~又有道理喎。。。佢一直都想火箭行佢果套強硬既防守打法。所以就一直同攻強守弱既火箭有點格格不入。。。有有point~
+2

火箭而家係西岸最尾,mo t-mac火箭根本就係垃圾,
成日都話"要命"幾勁!幾勁!t-mac 傷左mo上果幾場
火箭都輸晒,完全支撐唔到.仲差d比個大三元你睇(失誤9次)
上一季一場失誤成10次,佢人生第一個大三元都幾好笑=.=
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-23 02:01 AM:

a~又有道理喎。。。佢一直都想火箭行佢果套強硬既防守打法。所以就一直同攻強守弱既火箭有點格格不入。。。有有point~
+2
對呀,當時要命真係太柔太軟啦,一點主宰性都無.....
或者咁講,比你選,你想有沙邦尼斯定伊榮?我就選伊榮啦~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。