<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖
Originally posted by CHECSS at 2005-11-27 02:26 PM:
26FUN聯賽龍虎榜戰報

...
CHECSS你做乜扮SK?
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-27 15:07:

CHECSS你做乜扮SK?
我都唔知佢想點。=,="

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
我覺得依家火箭有三個可能
第一就如我轉貼台灣球迷所說細雲被抄
因為NBA裏球隊成績唔好,經常都係搵教練開刀

第二就係換走Yao,我睇直播時個評述話美國個面D火箭迷題到依點
不過我就唔想,亦都懷疑火箭會唔會放棄中國個市場

第三點係除了姚麥之外,用其他火箭球員交易一些得分能力較強球員去輔助孖寶
依點係我最想發生,始終後備球頭員唔係年華老去(Barry/Mutombo/Norris/Wesley )
就係能力有限(Baxter/Bowen/Glover)
其中Wesley最有機被換走,因為佢只剩一年合約

你可以見到HEAT係O'Neal受傷其間
圍繞Wade身邊既球員如(Payton/Posey/Haslem/Mourning/Walker)點去支持球隊。
兩隊都係主力受傷,但成績各異
就可知道現時火箭最大既問題出係邊度。
Originally posted by stereo at 2005-11-27 17:18:
我覺得依家火箭有三個可能
第一就如...
交易其他球員,對火箭既商業性保護得最好。因為中國市場真係好大,另外T-mac與YAo兩個係美國本土既受歡迎程度亦都好強。
不過最大問題係佢地可以交易既籌碼真係唔多。一班後備後場個個都又老又有傷在身,根本上無球隊敢簽佢地。至於替被中鋒Mutombo直頭已經要退休果種,毫無市場價值,寧願留返自己用。。最有價值既swift同Howard都屬於中產階級,對其他球隊黎講吸引力唔大。。因為太貴。。尤其Howard年紀又大,口碑又差。。。。Swift表現又一般,仍是給人一個只擁有機動性的印象。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
火箭可以打得快d
唔好成日打半場

yao 唔好成日都用o個一兩條 formula 入波,應該試下好似 lafrentz 咁射3分, 好似 duncan 咁擦板, 好似 o'neal 咁 dunk, 好似 mourning 咁 block
以 yao o既質素,係應該可以做倒一個全能o既中鋒
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-27 17:49:
火箭可以打得快d
唔好成日打半場

...
如果火箭打快D,Yao又跟唔上。而且隊中有好多年紀大既球員,愈同對方打得快,可能會仲無利。雖然打陣地戰都係唔夠人地打。

計埋今日。。唔經唔覺已經7連敗,

Originally posted by shaqkobe at 2005-11-27 08:20 PM:
計埋今日。。唔經唔覺已經7連敗,
睇到佢咁,有d心up
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-27 05:49 PM:
火箭可以打得快d
唔好成日打半場

...
呢d野要慢慢黎wor...
學咁多野有排先得啦
完全解決唔到而家既問題
Originally posted by lintohu at 2005-11-27 20:25:

呢d野要慢慢黎wor...
學咁多野有排先得啦
完全解決唔到而家既問題
無錯:其實要Yao再練好D傳波、射波,其實都係不切實際,依家聯賽都開始左1/6,依家邊有時間攪咁多野丫。。開季前Yao都練過射波架,佢依家識三分架,不過火箭最缺乏既唔係呢D喎,而且一個中鋒出去射三分,無一個真係成功!!!
更何況火箭打得差,最大責任唔係Yao身上。。。我覺得Yao肯再有火D(雖然依家都有火左,最少肯叫下、投訴下)不過要更加有火。已經對火箭好好架啦。
注":打法柔既中鋒,唔等於無火。果時奧拉祖雲後生果時不知幾有火氣。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。