<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-27 08:24 PM:

睇到佢咁,有d心up
我想講下肖像權‧‧‧
SK用先,你地個個跟,搞到SK避你地唔用‧‧‧
你地唔覺得好過份咩?!
Originally posted by shaqkobe at 2005-11-27 08:35 PM:

無錯:其實要Yao再練好D傳波、射波,...
中鋒射三分唔係唔會成功,而係戰術極度白痴!
中鋒本來就打內線,同外線裹應外合,雙得益章
中鋒射三分=自廢內線武功,人家只守你外線就OK!

"打法柔既中鋒,唔等於無火。果時奧拉祖雲後生果時不知幾有火氣。"
極度同意,Duncan都硬淨過佢!(Duncan係柔性中鋒代表)
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-27 21:53:

中鋒射三分唔係唔會成功,而係戰術...
我話中鋒射三分唔會成功,所指既唔係佢地射唔到,亦是指戰術上唔會有大作為。而且果個中鋒前途有限。。。。近期最好/或者可以叫歷史最好既,可能已經係拿芬斯,不過佢有幾成功??大家有目共睹。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
柏堅斯, 沙邦尼斯, 白列米拿, 大巴同大郅都係射三分o既中鋒
如果佢地搭住 prince, 或者 haslem, 進攻時可以企o係三分線外, 由前鋒負責搶籃板, 防守時就守返對方中鋒
Originally posted by 艾力克 at 2005-11-27 05:49 PM:
火箭可以打得快d
唔好成日打半場

yao 唔好成日都用o個一兩條 formula 入波,應該試下好似 lafrentz 咁射3分, 好似 duncan 咁擦板, 好似 o'neal 咁 dunk, 好似 mourning 咁 block
以 yao o既質素,係應該可以做倒一個全能o既中鋒
...
如果佢可以好似o'neal 咁dunk , 好似mourning咁 block,好似 lafrentz 咁射3分
佢仲係人???

yao其實係內線的招數都好多ga 啦,轉身fade away, hook shot等,都夠洗啦,
成個nba 無乜邊個中鋒可以one on one mark 死佢~

仲有,火箭係可以打快d,但要係有t-mac ge情況,
now Alston 同 t-mac都傷左, 成隊快d ge都係得head, Derek Anderson 同swift,
跟本就無條打快,想跑死yao ming???
仲有最重要一點,以雲根迪ge戰術, 好難會重快攻,佢真係保守得濟............
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-27 09:45 PM:

我想講下肖像權‧‧‧
SK用先,你地個個跟,搞到SK避你地唔用‧‧‧
你地唔覺得好過份咩?!
係law, 做咩咁多人跟晒kobe 風?
Originally posted by stereo at 2005-11-27 05:18 PM:
我覺得依家火箭有三個可能
第一就如...
其實要命係果種只能在雙塔陣容生存既中鋒
搵個活力型中鋒,掛名打大前,彌保要命活力不足既缺點
同時要命亦唔駛同時兼顧攻守重任(何且要命體能本來己經唔掂‧‧‧)
其MJ、KB都唔駛守對方主力,Duncan都唔駛死守內線,原理一樣

另外,年齡偏高絕對係問題,休季間無改善到,細雲有一定責任!
Brad Miller? 一生人係nba暫時只係射過98個三分入29個,叫做三分中鋒??
Perkins是指那一個??
Sabonis都還可以,因為果時有個洛文係內線頂位,不過佢D命中率真係唔多掂。唯一可說上是成功的只有他,不過佢既隊友係佐敦同柏賓,佢只不過係一個扶助球員。
大巴同大郅不能叫做成功?

[ Last edited by shaqkobe on 2005-11-27 at 10:30 PM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
今日睇火箭場live,
見到yao 最後6犯個失望,內疚,無奈,接近想喊的表情,
我都好唔開心.....
佢今日係第四節真係做足本份.....七連敗了.......

好想講我ge意見,
開季成績差,d人就話要trade走yao, 話佢無統治力,無領導才能,
無病下話!!!!!!!!!!! 無錯,yao暫時黎講真係未夠料做leader,
仲有好多問題未解決,好似犯規問題,體力問題, 被夾擊後分波有時間未夠好同出現turnover,
但係呢隊波 ge leader係t-mac, 以yao 現時的能力做副手真係足夠有凸,
now ge火箭傷兵問題嚴重,新人又多, 賽程偏排唔好,
試諗下,heat, mavs, spurs, piston, indaina , sun 都對過,
綠葉無人識鏟籃, 做成對手任意夾擊 yao ming.............,老將多,活力不足.......
咁就話要trade 走yao......起碼yao勤力,有爭勝心...........
你話個2個垃圾狀元就話啫........
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-27 10:17 PM:

其實要命係果種只能在雙塔陣容生存...
我無分既‧‧‧

[ Last edited by 我愛章小慧 on 2005-11-27 at 11:21 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。