<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........
返回列表 回復 發帖
cos he's 6'9.....
when he played with Rik Smits, he could be PF...

but for example, when he was in Seattle, if Michael Cage was not on the floor, he should be Center as Shawn Kemp was PF
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-28 20:30:

咁咪自廢內線o羅!
我冇叫你完全唔打內線,呢 D 叫多元化。對方 center 唔夠要命打既當然打入去硬食佢啦,食多幾食下下都引到夾擊,又或者唔夠氣想揸下流灘,咪企出 D 作勢射三分又好,真射又好,拉番空中間俾 T-Mac one-on-one 鏟籃又得,分波又得,夾埋 Swift 入去拆屋又得。(搵佢番泥都係為左咁啫,唔通要佢射波助攻咩)

自廢?識射三分之後會唔記得點打內線架咩?手風唔順咪返入去打內囉,總好過連呢個選擇都冇。
始終係果:無人係內線,對方易守到偷笑!
如果要命真係射到三分,對方就真係唔知可以點守,center 企出 D 入面就俾人拆,企入 D 補位就俾要命射死,換個快既去釘要命呢,要命就壓入去食‧‧‧ 偷笑?偷偷地呢埋喊似 D‧‧‧
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
Originally posted by Chenjinnan at 2005-11-28 09:08 PM:

我冇叫你完全唔打內線,呢 D 叫多...
1.依個OK,我接受
2.講真,我唔覺得要命射三分好難守
話就話要命係籃底搵食都係靠高
但籃底始終有利用食位同動作時間差
要命既動作係籃底叫做靈活,但三分就唔同既
佢無能力運球射波,出手亦唔算好
好容易比6呎11既球員干擾到‧‧‧
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-28 21:31:

1.依個OK,我接受
2.講真,我唔覺...
因為要干擾要命射三分,除非:

1. 企出 D,企貼 D,但係就正中下懷,拉空左中間;
2. 搵個機動力高 D 去 mark,企番後一兩步隨時幫中間補位,但係要命就可以 fake 一兩野搏埋犯規,射三個罰球~

其實球員多元化就一定着數 D 架啦,其中以高且能射的球員最惡搞~
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
Originally posted by Chenjinnan at 2005-11-28 09:48 PM:

因為要干擾要命射三分,除非:

...
我講既干擾,唔係封佢、守到佢,而係比D壓力
佢唔係挪威司機,更唔係三分射手,小小防守壓力己經足夠
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-11-28 21:54:

我講既干擾,唔係封佢、守到佢,而係比D壓力
佢唔係挪威司機,更唔係三分射手,小小防守壓力己經足夠
而家既佢 of coz 唔得啦,之前我係提議緊佢應該苦練中遠距離 (因為佢本身既跳投不錯),成為更全面、更多元化既球員 (可參考較早的 posts),並唔係叫佢依家就企出外圍,更加不能同挪威司機 () 比~~~
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
Originally posted by Chenjinnan at 2005-11-28 10:08 PM:

而家既佢 of coz 唔得啦,之前我...
我覺得與其浪費時間練三分,不如再練好D內線LA
而且佢D三分終始無可能同司機比‧‧‧
(討論到此為止,高興能和前輩攀談)
佢有咁既體能打內線我都好想,之但係佢冇呀嘛 @ @
如果唔係洗乜搞咁多?就係唔想佢咁快殘先要佢多元化啫 = =
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
讚成火箭trade走yao!

yao場場盡心盡力去打,但係無人配合到佢,反而責任落哂係佢身上,既然佢地要求咁高,我諗Yao永遠無辨法達成佢地既目標,到不如搵個身東家好過
Originally posted by brightlee at 2005-11-28 20:52:
cos he's 6'9.....
when he played with Rik Smits, he could be PF...

but for example, when he was in Seattle, if Michael Cage was not on the floor, he should be Center as Shawn Kemp was PF
完全明白。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭...........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。