<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-23 09:09 PM:9 b1 ~1 c0 ?% S5 Q. K

" s% ^# _( i; ?) P7 J2 ~釘喺佢本手冊上面咯,寫埋原因比佢家長知~7 k; q' s" K  o' d( B) Q. |
每日邊個乖就一粒星星貼紙,夠十個就一張coupon.........化算喎~
) Z6 C, M! O+ e% e# g
, X7 K1 P0 e: w5 J) L) Q贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!" H1 L) G: V- p' d4 e5 P" [% u: M3 M
我N年前都湊過下一班小朋友!
8 P- `" ]9 u; i! c呢個方法絕對係work o既,
1 ^9 I2 O6 T/ t! Z1 m6 G但係做法有d唔同,  @# T8 |2 a- u: {1 n1 m
張圖表一定貼係個壁報板俾其他小朋友睇到
6 E6 L. J& |$ D) O; t唔需要寫明原因!亦千祈唔好吝惜D星星貼紙!
5 d" N5 Q4 S/ t0 H0 N: }以我當時GE做法!表現好就會貼佢一粒橙星星!0 M" Q+ i" }, u% ^' l6 a
貼滿十粒橙星星就變一粒銀星星!三粒銀最就變金星星!. E/ W0 V$ y- ^6 ?5 C) E8 M
如果有小朋友拿到金星貼紙!0 f( a! ~- ^1 D
你可以係咁依買d小禮物送俾佢!8 \' W: ~7 E9 |: I4 [4 K
遇著頑皮小童表現好ge時候!7 Q/ z6 l' q* y- Y% a" Z; C
一定要大大力讚佢
1 A5 p" R$ F* W/ Y9 M# v/ G不過一定要做得好公平!獎罰一定要分明!3 z$ Z& l7 `  V& ?: J* l
因為呢個世界難免有d小朋友係特別可愛特別逗得你開心!
8 n# H/ q/ ?* O. {2 t! l6 C; H  z但係有d就越叫佢唔好佢就越要做!討厭至極' o  q3 P7 @7 \1 t  s, n. J
不過都係小朋友黎!所有小朋友都想人係讚ge$ K  U6 ?# O. y! C% Z) j5 V
有d耐性就得
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 10:49 PM:
+ F& l- k, l& e4 _, S+ l
& i. q  X! E: [% ]2 N& N6 r  m; M8 R4 C4 x
贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
% [. M- k& v+ {: n我...
$ Q2 N1 j. V  ]我冇咁大能力~% ?* ~  E, ~& ~1 g% C5 `0 G' G8 F
因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-23 10:51 PM:6 O) V4 Q6 {4 n/ ]( `4 j
) o8 e' f+ G5 v5 Z- G7 y3 k/ l+ H4 D% J
我冇咁大能力~
' R. b4 [9 K/ ^; V$ [5 r因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
' o. M  h6 {3 E) A1 F/ D; K6 f1 U# Y- L& N* e# J0 t: B/ e$ ^
唔駛好大能力卦. M) s' H: r1 ?0 \8 C* ~( H! B9 q' p7 P
總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 11:00 PM:8 G1 f: e# E+ f
8 ~+ u4 o, R- @, U8 x* @4 G7 S  s
& ?6 i- f" O* J" X7 w4 j
唔駛好大能力卦
6 `3 }" o; m* I7 _5 c總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
: }2 ^( Q: q7 h
都諗下,改良下~1 W( U+ p1 f* H% B* p+ y
煩請看#24
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。