<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 住公屋養貓會唔會扣分??????????
返回列表 回復 發帖
Originally posted by playbr2 at 2006-7-25 03:49 AM:

捉屁到 !!!

掃把只會打到自己D野,用 FOOD 一定得
咁你要著定長褲先得
看過圖 - 回覆支持 - 多回多貼!!
猫不似狗 很少叫 so很难俾人发现你有养
要看片,就要回帖,你們的回覆就,是我上傳的動力!!!
一定會扣分,除非冇人捉
Originally posted by gaye at 2006-7-24 21:50:
冇記錯養魚都係有限制的, 魚缸唔可以超過某個大少,
大過係唔得的, 好似怕影響樓宇結構
有無確實列明魚缸既大少限制就真係唔清楚,但其實用常理去分析,魚缸超過某個大少,會有機會入唔倒車立,或者入唔倒你屋企度門,就算你搵人上門做,以公屋既大少,做個太大既魚缸其實係阻住自己,至於會唔會影響樓宇結構,個人覺得又未至於咁誇張‧‧‧‧‧
至於貓狗應該就係唔俾養,但好似之前某位網友所講,有養開同埋唔超過限制大少既就可以留低,當然首要條件就梗係唔好搔擾倒隔離左右啦‧‧‧‧‧
鵝是一只芒黐黐‧‧‧‧‧
講得好 影響樓宇結構都入唔到門口拉
Originally posted by kuru at 2006-7-27 01:52:
一定會扣分,除非冇人捉
錯la
比養ka
Originally posted by loklok117 at 2006-7-27 03:28 AM:

錯la
比養ka
要有一定既條件先得咋嘛
Originally posted by clkgtr at 2006-7-27 03:33:

要有一定既條件先得咋嘛
sure ok
唔洗咬
Originally posted by loklok117 at 2006-7-27 03:28:

錯la
比養ka
係呀,可唔可以話我知依家既例改成典呀?
鵝是一只芒黐黐‧‧‧‧‧
Originally posted by 衰貓 at 2006-7-27 03:54:

係呀,可唔可以話我知依家既例改成典呀?
先頭政府低b
話唔限養一缸魚,兩龍雀,一隻貓...

之後無耐發覺限制太緊,所以改左
但如果有人投訢(臭臭清潔問題,嘈,咬人)先會扣分
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 住公屋養貓會唔會扣分??????????

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。