<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 洛城一哥真的變了快艇?(敢教湖人出新天)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2005-12-2 18:57:

全場才好看
當然。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by iguana at 2005-12-2 19:55:
NBA 最有建設性就係薪酬上限。
吾會...
咁我又覺得積遜唔係真係得一套既。。。三角戰術係前公牛、前湖人時代都有好多重既變化。而積遜都好懂得臨場轉變。。。
不過最大問題係我覺得最大既概念已經行錯左。。依家湖人唔適合打三角戰術,就好似活塞唔會大打run and gun一樣,亦好似依家火箭唔應該根雲根迪打強硬防守一樣。。。。唔係積遜既臨場變戰術有問題,而係成個三角戰術在湖人上發揮上有問題。。
唔知大家明唔明我講咩\??(簡單黎講係戰術既大小問題)好似iguana話布朗既戰術改變得好好,係講佢臨場既發揮。。。。但係布朗都有自己既一套,就係重防守、重經驗………係呢方面就未必去到邊都好,如果布朗教太陽都仲係重防守、教山貓都仲係重經驗,咁就係行錯左。。。同依家湖人強用三角戰術一樣。。
不過積遜既三角戰術事實上並無問題,其戰術變化亦是萬千多變的。。。。只是根本上大原則上(三角戰術)唔岩用。。。依家布朗都係戰術變化仍是萬千多變的。。。。但不重用新人並不適用於今日既力搏,所以佢就唯有改變自己最大既一套,重用 Frye 。

[ Last edited by shaqkobe on 2005-12-3 at 01:56 PM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
湖人真係好唔掂囉。。。。
尋日贏梗14分,可以一下輸返落去俾爵士,好彩最後贏到。。。
今日可以贏梗18分,最後一節依家輸到落後木狼10分!!睇黎今日凶多吉少。。。

成日都係咁將大好既優勢白白咁送返俾人。

o~113比108。。。湖人大好形勢下又輸一場。=.="
上半場湖人60:45              贏15分
下半場湖人48:68……………  輸20分

雖然起起落落,一場、半場既話係NBA好常見。。
不過湖人今季有幾場都係咁。。真係唔知佢地搞乜鬼!!

Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-6 00:00:

主場對山貓都要搞到最後先超前,
仲要人地射失先win.............
跟住6場作客...........
我林唔會輸晒掛。對住速龍應該贏到。。其他5場就………

Originally posted by 金魚佬 at 2005-12-6 01:47:
〔但是他的命中率卻跌至了處子賽季以來職業生涯的最低:42.4%〕

有無搞錯了資料?我無時間找資料。但42.4%命中率,係後衛來說係好高。通常只有大前鋒或出息中鋒才有近五成。左敦都係得三成左近。
42.4唔係佢職業生涯最差。。。至於計埋今日跌到落41.6就真係最差啦。仲差過新秀季度既41.7。。。其實4成對於一般後衛黎講算唔錯。不過佢地呢種頂級球員其實真係強差人意。。。好似T-mac咁平均都有44%(不過今年因傷患跌到3成8),至於Kobe自己身涯平均更達45%。雖然依家41.7%下降幅度唔係太多,不過暫時呢16場的確係佢最差既一年。。

至於MJ得三成左近,一定係金兄記錯。佢應該有接近5成既命中率。。。。至於如果係頂級既中鋒就甚至有成近5成5以上既表現。。頂級大前鋒就5成左右。

Originally posted by at 2005-12-6 13:04:
MJ一定無可能得三成,而且kobe四十幾既...
我都係咁話。。MJ無5成都至少有4成8、9既命中率。。如果得3成,就不如返屋企啦,打nba=.="仲要做波神?我林佢三分球可能就會係三成左近啦。

其實KB命中率下降係有原因既。。。佢以往打親波都有其他球員磅住磅住。。。。
前湖人時代有Shaq+e.jones。三冠皇期間有個Shaq照住,就算F4時代更有Shaq+malone。根本上佢就唔會有太多既壓力,應該話一定少過依家既壓力。。依家對方所有防守只會衝住佢黎,防到佢,等於贏左湖人。。。試問命中率點會唔下降。加上KOBE近來打波(應該話呢兩、三年)好鐘意搏人犯規,有時好夾硬都試一試,如果果場波球證吹得嚴咪對佢有利囉。不過如果球證吹得鬆手,犯規搏唔到,仲成為自己一個射入既紀錄。

Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-6 18:18:
好似好多名宿都批評kobe過多的投籃.....
佢真係要好好控制下........
控製都無用。。。佢唔射,俾其他球員射都一樣係死。。。。=.="

Originally posted by bigfish at 2005-12-6 18:29:
真係好想知道如果 kobe 同 AI 打埋同一隊會有咩化學作用呢...
明星賽都睇唔到。。。—東、一西\\\
不過可能兩個爭波打爭到暈。。。。佢地兩個都散發住一陣捨我其誰既感覺。其他球員都好難生存,更何況一山不能藏二虎。。打下表演賽可能會好睇既。不過如果係咁慢長既賽季,真係唔睇好佢地既合作。。

Originally posted by at 2005-12-6 19:22:
一山不能藏二虎真係無錯,湖人威足甘多年,家下真係風水輪流轉;係湖人捱捱下既時候,今日快艇又大勝熱火,再睇返琴日湖人打山貓打到甘,真係無哂心機
我相信熱火會站得穩陣腳,不過下場要對馬刺。。。。=.="唔通會今季第一次三連敗。
聽講Shaq;已經復操可以下場對馬刺。係既話,就為熱火加添了勝算。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 洛城一哥真的變了快艇?(敢教湖人出新天)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。