<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?
返回列表 回復 發帖

覺唔覺而家拍拖好易?

多選投票, 共有 0 人參與投票
21.00% (21)
79.00% (79)
您所在的用戶組沒有投票權限
好似肯約下人..花d心思..就好易拍拖..
講幾句i love you, i miss you 就lum晒..
唔好以為睇落咁膚淺.. 事實上又真係唔到你唔信..
最唔底既係.. 你怕羞.. 就一定唔得..
相反一個比你差既人就係唔知羞.. 所以成功左..
當然.. 拍既長短就另計啦..
你地認為如何??
拍拖都係為扑野....啱就上...唔啱都無妨
Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48 AM:
唔鍾意都要講句架喇...呢d只係你既睇法...我覺得拍拖唔係為左扑野去拍....如果你拍拖只係為左扑野既...我只好得罪講句...."膚淺", 你根本冇權去鍾意一個人
Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48 AM:
扑野都係o係愛情上加點情趣吧了.
Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48:
佔有(扑野)還佔有。  愛同單單只想佔有是不同的。 愛是想佔有對方,但再加上保護同令對方幸福,即是付出。 若單想佔有的,這叫私慾,或者粗俗些叫性慾。  同叫雞無分別。你會說你愛妓女嗎? 當然不會。

還有一點的是,人最大的毛病往往就是喜歡用自己的價值觀去估計其他人的價值觀,以為這就是一個絕對的世間價值。  這往往使自己錯誤低估了世間很多高尚的情操。 現代人尤甚。  所以現代的人道德往往越來越差。

這些道理要成年才明白,你不明白我不怪你,因為看來你還未成年,正在發育中。 但你這些觀點正正是令很多家長教師反對青少年拍拖的理由,不懂何謂真正的『愛』。

[ Last edited by 機密 on 2005-12-1 at 02:35 PM ]
網上身份誰不『機密』?
我一d都唔覺,sorry!
Originally posted by 張仔 at 2005-12-1 05:08 AM:

唔鍾意都要講句架喇...呢d只係你...
雖然你都有道理....我都响某程度認同你....
但我同時亦覺得你扮清高....偽君子!!
拍拖只係為左扑野既....不如叫妓女! 同時,我覺得同野獸無乜分別,不懂感情、只懂發洩
網上身份誰不『機密』?
but...佢既回覆其實正正講出左點解宜家拍拖好似好易,因為後生仔女,我指十四以上,二十未滿哥d,呢個年紀既人,男既拍拖為做愛,女既拍拖為有個人陪,both都係為人有我無好樣衰,結果米甘咯
Originally posted by at 2005-12-1 09:46 PM:
but...佢既回覆其實正正講出左點解宜...
我都係21歲到左
見到個個人都拍拖
而佢地為的只是一時的快感
及是因怕寂寞

我有個好朋友(女性)更講:
現在好樣d的女仔邊個會不是在拍拖
無拖拍最多只係因為失戀
是旦找個人拍住都好

我真的不明
是不是我錯了年代
點解同我同年個d女仔
10個有8個唔係咁
就係貪明牌貪錢

唔通愛情真是有價?>
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。