<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Kev at 2005-12-2 13:31:

唔係既... 觀點可以係錯架bor..
...
that's the points~!
網上身份誰不『機密』?
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心無愧咪得囉!」
對,但你的「問心無愧」是用那個標準呢?  
是用聖賈的標準、孔子的標準還是個不懂是非、殺人放火後仍認為自己對的人的標準呢?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-12-2 06:04 PM:
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心...
哈哈!!
有道理有道理!!!
但你都幾會諗埋一邊!!!
Originally posted by Kev at 2005-12-2 01:31 PM:

唔係既... 觀點可以係錯架bor..
...
yeah,你無錯,我亦都無錯.第一,我只係表達出我認為2邊都對,無叫人accept對方既觀點,我只係覺得佢地向張仔是否偽君子呢part度嘈,好on居,因為我認為係大家既觀點吾同,就等同對住個榴連,我覺得香,你覺得臭,甘你話邊個啱呢?
第二,你提出既例子講得好啱,but同呢個"偽君子"之爭吵類型完全吾同,首先強姦,係講緊一個犯罪,係單方面既意願,所以吾係話個強姦犯自己覺得啱,就係無問題(因為係現時既法律都普偏既社會常識裏面,佢係屬於一個絕對否定既問題).但係宜家佢地既情況,一個係認為拍拖只為做愛係膚淺,而另一個就覺得,個個男人都係咸濕,話拍拖吾係為做愛既係偽君子,你能夠話邊個係錯架咩?討論,係成立係一d無絕對肯定或者絕對否定既問題上面,先有得討論,如果係一d類似你所提出哥種例子既問題,只有絕對否定或者肯定既,討論如何成立,就好似對住既吾係榴連而係一督屎,應該係臭拉掛(以上例子既推斷全部只係應用於現行社會通俗通用既常識同邏輯,吾包括某d奇人異士既睇法,先此聲明)
所以觀點係可以錯既,無錯,但係吾等於對一件事黎講不能有2個以上既"非錯"既觀點,凡事都要睇相乎既對象,ok?
Originally posted by 機密 at 2005-12-2 06:04 PM:
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心...
係架,所以我覺得好多野都無一個絕對係正確既標準.聖人都係人,天主教會都有濫殺同貪財,法律都有漏洞,都有錯判,普羅大眾所認為係啱既野,都會突然有一日被推翻.
Originally posted by at 2005-12-2 07:45 PM:

yeah,你無錯,我亦都無錯.第一,我...
唉!! 一人少句啦!!
同埋你都偏激咗啲喇!
我係話"話拍拖唔係為造愛就係偽君子!"
而係話"掛响口邊話拍拖係純為愛情,而一講造愛就大大聲講話'唔會'既人係偽君子!!"
好多人,係拍住散拖去了解對方
但我好唔認同
我是要了解清楚才會選擇拍拖
我唔覺啦
你要鐘意一個人要岩feel,又要人家無男朋友
即使人地無男朋友,人地又可能有追求者
無追求者的,又要佢對我有feel。
你話係幾咁難的一件事呀!
除非大家抱住玩玩下心態咁就無得講啦。
支持社民連!
Freedom Forever
大家好似愈講愈離題, 愈講愈理論化...
覺唔覺得而家拍拖好易? 其實某程度上係取決於拍拖o既動機. 每人拍拖o既動機都唔同, 有D係因為"人有我有"o既心態, 有D係因為順其自然咁鍾意o左一個女仔, 有D係因為怕悶怕寂寞同怕冇面, 亦有D係純粹為o左滿足自己o既性慾或者好奇心...
其實我都想拍拖, 以上所有原因都有少少, 但我自己始終覺得應該順其自然, 亦即隨緣. 但因為我本身社交圈子比較窄, 所以隨緣o既我到而家廿幾歲都未拍過拖, 仍然係一位處男...
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
Originally posted by siredes at 2005-12-3 02:29 AM:
大家好似愈講愈離題, 愈講愈理論化......
我都幾認同你既講法.....
而且拍拖易唔易....睇人同出發點架唧!
靚樣......易
醜樣......難
有錢......易
無錢......難
主動......易
被動......難
基於以上條件走埋一齊既....真係好易有拖拍.....不過呢d叫拍散拖.....好快散!

如果真係搵個 "彼此相愛" 既而拍拖......咁真係勁難!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。