<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 張仔 at 2005-12-1 05:08 AM:

唔鍾意都要講句架喇...呢d只係你...
雖然你都有道理....我都响某程度認同你....
但我同時亦覺得你扮清高....偽君子!!
Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 11:13 PM:

不太認同
可能你覺得,冇一個男人係唔咸濕o既
但係我覺得,就算係咁,都好睇人地對拍拖o既出發點
你又唔識人地本性係點,點解話人地係偽君子
覺得啫!
冇乜特別既!
因我覺得甘樣講得出黎.......都係扮晒嘢!!得個講字!!
所以我話有某程度認同佢, 係因為佢講既嘢係好完美....而每人做得出亦一定最好....
但我覺得佢扮嘢係因為甘完美既嘢......係聖人先做得到......理真氣壯講得出.....一係入世未深....一係戀愛經驗非常淺......一係大隻講!!
我甘講係因為人生活係大多變數......根本冇人可以响現實正直到甘....得既人都只係短時間....唔係一世都得!!
人既各方面最好都只係可以取中融之道.....而冇可能去到極端地正直或好!
Originally posted by 機密 at 2005-12-1 11:51 PM:

你睇到呢種道理就知何謂『以己度...
以己度人之詞未免太賢重了老兄!
倒轉睇.....係可以話其他人將啲嘢睇得太完美或自視過高......
有人睇嘢個base係"其他人係甘唔代表我係甘"....極端啲講係"全世界既人都錯, 唯我既睇法係岩"......
而我哩類人睇嘢個base係"邊有嘢可以甘絕對o架!"......人要生活就會有變數.....好似一盤清水...你就算唔攞佢去洗嘢攞佢响樹...佢慢慢變污水o架啦!
唔明哩個道理既人.....我估都係人生經驗好淺.....未經風浪既人....福氣來的!
個人睇法而已.....不用言重!
Originally posted by 機密 at 2005-12-2 06:04 PM:
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心...
哈哈!!
有道理有道理!!!
但你都幾會諗埋一邊!!!
Originally posted by at 2005-12-2 07:45 PM:

yeah,你無錯,我亦都無錯.第一,我...
唉!! 一人少句啦!!
同埋你都偏激咗啲喇!
我係話"話拍拖唔係為造愛就係偽君子!"
而係話"掛响口邊話拍拖係純為愛情,而一講造愛就大大聲講話'唔會'既人係偽君子!!"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。