<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?
返回列表 回復 發帖
我覺得樓主講既唔係冇道理既
不過我就投左唔覺拍拖好易
因為我自己就未拍過...
可能就係因為怕羞啦...
對住自己鐘意既女仔,
我唔知點解真係冇野好講既!
When this beganI had nothing to say
Originally posted by HansChan at 2005-12-1 09:01 PM:

雖然你都有道理....我都响某程度認同你....
但我同時亦覺得你扮清高....偽君子!!
不太認同
可能你覺得,冇一個男人係唔咸濕o既
但係我覺得,就算係咁,都好睇人地對拍拖o既出發點
你又唔識人地本性係點,點解話人地係偽君子
Originally posted by at 2005-12-1 21:46:
but...佢既回覆其實正正講出左點解宜...
對啦!  但亦正正張仔兄話佢膚淺的原因!佢指就是呢d。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 23:13:

不太認同
你睇到呢種道理就知何謂『以己度人』啦。  所以,好多人都講『有咁的諗法的人才會認為別人都是用那種想法』,因為超出自己價值觀的事是比較難想到的。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 11:13 PM:

不太認同
覺得啫!
冇乜特別既!
因我覺得甘樣講得出黎.......都係扮晒嘢!!得個講字!!
所以我話有某程度認同佢, 係因為佢講既嘢係好完美....而每人做得出亦一定最好....
但我覺得佢扮嘢係因為甘完美既嘢......係聖人先做得到......理真氣壯講得出.....一係入世未深....一係戀愛經驗非常淺......一係大隻講!!
我甘講係因為人生活係大多變數......根本冇人可以响現實正直到甘....得既人都只係短時間....唔係一世都得!!
人既各方面最好都只係可以取中融之道.....而冇可能去到極端地正直或好!
Originally posted by 機密 at 2005-12-1 11:51 PM:

你睇到呢種道理就知何謂『以己度...
以己度人之詞未免太賢重了老兄!
倒轉睇.....係可以話其他人將啲嘢睇得太完美或自視過高......
有人睇嘢個base係"其他人係甘唔代表我係甘"....極端啲講係"全世界既人都錯, 唯我既睇法係岩"......
而我哩類人睇嘢個base係"邊有嘢可以甘絕對o架!"......人要生活就會有變數.....好似一盤清水...你就算唔攞佢去洗嘢攞佢响樹...佢慢慢變污水o架啦!
唔明哩個道理既人.....我估都係人生經驗好淺.....未經風浪既人....福氣來的!
個人睇法而已.....不用言重!
本人既講法, 唔係扮清高, 只係想講出, 其實個個人都有呢d需要, 只不過時下大多人...都睇錯左個輕重....就算係我...都有需要....但問題係我唔會因為想解決自己既需要, 而去搵一個女仔拍拖....我咁講只係想講出, 我自己覺得, 為一己私慾去拍拖, or玩弄感情既人....根本冇權拍拖...我睇大家誤會左我既意思喇....仲有我覺得...拍拖, 係生命中...只不過係一點點綴...
Originally posted by 張仔 at 2005-12-2 01:16:
本人既講法, 唔係扮清高, 只係想講出,...
無錯,都是那句,根本現代的人都是身體就越來越早熟。 但相反,思想就越來越遲熟。

在我們那代人(60年代尾出世的人),只有仍在初中時的人才會先有性後才可能有愛。 但多數人都知道這是不對。

但現在,人云亦云,人拍拖佢又拍拖。 當是潮流,往往的確當拍拖是為解決性須要找個合法途徑(甚至衰11)。  根本就真真正正的性愛(先有性後有愛),甚至有性無愛,因為根本不知何謂愛!

這種情況就形成一種怪文化,就是拍拖是為扑野! 而現代年青人見個個皆如是,就以為全部人根本就如是。  正如道德標準一樣,古時之人能負荊請罪。  但現代人視之為瓜,根本無人有可能會做。  

但事實上是否真的無可能? 非也,只是人的科技進步了,相反,自己的道德退化了而已。 並非件事無可能做得到,做不到的只是自己的貪欲影響而已。
網上身份誰不『機密』?
哈哈,2邊都言重拉,甘我覺得2邊都無錯喎,張仔吾係叫扮清高偽君子,hanschan亦都無問題丫,甘對住同一樣野,大家有吾同既睇法同觀點姐,so what?
Originally posted by at 2005-12-2 02:21 AM:
哈哈,2邊都言重拉,甘我覺得2邊都無錯喎,張仔吾係叫扮清高偽君子,hanschan亦都無問題丫,甘對住同一樣野,大家有吾同既睇法同觀點姐,so what?
唔係既... 觀點可以係錯架bor..
eg. 為滿足自己而去強姦.. o個個人覺得係對得自己住.. 但唔代表係岩既...

觀點與睇法既分別就係比人有機會在forum上討論.. 如果下下都接納人地既想法.. 咁我地冇意思再去討論了..
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 覺唔覺而家拍拖好易?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。