<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ◆CLUTCH@火箭時刻◆「歡迎各位火箭或藍球迷入場」
返回列表 回復 發帖
Originally posted by stereo at 2005-12-30 11:27 PM:
火箭10勝17負的戰績已經讓老板亞歷山...
d 人名聽都未聽過......
希望幫到火箭啦....
Originally posted by stereo at 2005-12-31 07:21 PM:
1/1 8:00am
CCTV5直播
火箭(Home) vs 勇士(Away)

◆CLUTCH@火箭時刻◆祝各位新年快樂!
今日勇士打到好勁.....
火箭........祝你好運....
Originally posted by stereo at 2005-12-31 07:44 PM:
在談到自己現在的傷病情況時,艾斯頓...
係隊中除左t-mac外,alston的切入巳經係最好啦,
希望可以為火箭帶來少少活力啦~
頂............t-mac走左入更衣室.........
即係傷左.............
睇唔到咩事tim..........
好彩得番啫~
64比50.被拋離了......
t-mac 手感番黎了,第3節連入四球,
swift都打得唔錯~
都係輸左...........
t-mac 2次3分球chance都miss..........
成日睇湖人同火箭的比賽都係由絕望中俾kobe同t-mac打到有番希望,
可惜到最後一擊又炒............
Originally posted by stereo at 2006-1-1 04:50 PM:

nashisthebestp
我無睇場波,可唔可以形容下火箭D球員打成點?
唔該晒!
唔洗客氣 以後叫我nash得啦~
家陣唔多得閒,講住d先....
韋士利今日打到收晒皮,進攻射極都炒,open3分都炒左幾球,防守又守唔到李察遜.....
head今日六犯離場,對巴朗 無乜辦法...無計,人地超大隻,crossover又靚,爆發力又勁....
alslon...第一場復出,算係咁啦,鏟籃ok,但3分唔準....防守巴朗同head面對同一樣問題....
面對巴朗...2個人都無晒辦法,身型唔夠人黎, 狂俾佢爆,速度又跟唔上,俾人一個crossover一fake就過.....

howard都打得唔錯,中距離今場射得幾好~
swift 就真係幾好啦,2,3球飛身補籃, 仲有一個球轉身drop step 入樽,振奮士氣呢~
搶板都好好,13個, 咁先係大家期待ge swift!!!不過籃底技術仍有待改善.....

至於t-mac....覺得佢都盡力啦....我一睇場波,係第一節仲有about10分鐘,
射完個罰球,就緩步行出球場,真係俾佢嚇鬼死...好彩跟住都出得番
不過t-mac上半場射得唔好, 10球入3球...
而下半場一開始,t-mac的手感依舊麻麻, 仲俾人拋離15分....
不過呢陣時t-mac番黎la,幾球中距離,+上swift飛身鋤籃, then t-mac加多球快攻3分,
追剩3分,71-74~

可惜勇士叫time out後站住陣腳, 火箭連射8,9球都炒左....再次被拋10分..........
嗰陣剩about2,3分鐘...t-mac又突然on fire,一球fade away, 一球3分, then alston一球3分,
跟住t-mac射3分差d博埋and 1,好彩3罰皆中~
之後fisher入2罰皆中.rocket叫time out, 個個期待t-mac time的出現,
t-mac最後14秒射3分, 炒左.......有人搶到reb, t-mac剩番8秒再射...都炒.....結果就輸左lu...

初初諗住打少少....結果打到停唔到
打得好辛苦呢, 起碼俾番個support我啊

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-1-1 at 09:23 PM ]
原來上面新聞有講過程呢....
笨左.....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ◆CLUTCH@火箭時刻◆「歡迎各位火箭或藍球迷入場」

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。