<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 香港蒲點分享 (updating)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by sunnyyky at 2005-4-22 03:51 PM:

同住目標,有咩好講??
你係咪指開場白呀~?定係話題方面吖~?
(呢兩日公私事都好忙,今晚繼續,請諒.....^^")
oh! 高手即係高手! 恩師...

重有說話語氣我想其實都好重要...其實d女仔鍾意
1.沈d沙d
or
2.後生d 的聲音?
多謝支持娛樂滿紛
Originally posted by admin at 2005-4-23 03:02 PM:
oh! 高手即係高手! 恩師...

重有說話語氣我想其實都好重要...其實d女仔鍾意
1.沈d沙d
or
2.後生d 的聲音?
等你好耐啦admin兄~good question!

答案係兩樣都要~!點解?傾計談笑風生時,把聲""d,活潑d 咁就氣氛好d ,沈d 沙d 會營造咗一種死氣沈沈嘅感覺.......到傾心事或一d 嚴肅d 嘅話題時,沈d 沙d 就可以增加感染力同誠懇d,對方會對你冧d 咖~~~語氣都可以電死女咖,嗰d 好經典嘅對白你估單靠段文字會成功咩,成功係靠"演譯方式"咋~所以呢,語氣要"剛柔並重",女人實冧:cool:
把聲同語氣成日變化咁大,
個女仔會唔會覺得我太扮野架?
因為如果係咁我自己都會覺得好假好扮野...
多謝支持娛樂滿紛
Originally posted by admin at 2005-4-24 01:29 AM:
把聲同語氣成日變化咁大,
個女仔會唔會覺得我太扮野架?
因為如果係咁我自己都會覺得好假好扮野...
唉~admin兄,此言差矣!(只怪小弟講解唔夠詳盡,sorry~)唔係叫你把聲忽高忽低 (喉嚨痛失聲咩),而係喺適當嘅timing比唔同嘅reactive,例如成班人玩緊咁你 d 語氣可以輕鬆d開懷d,比你個對像覺得你哋双方喺埋一齊嗰時好開心又好合群;至於兩個人有機會獨處 (包括講電話)、傾心事或者訴苦時,語氣就可以低沈d、温柔d,令到對方feel 到你好關心佢,好似感同身受咁;女仔唔介意男人缺點多,但一定介意男人唔了解自己,所以只要識喺適當嘅時間運用恰當嘅語氣,女仔***絕對唔會***覺得男人扮嘢,反而會覺得好 "心"

admin兄,你覺得好假好扮嘢係因為你未能夠將語氣表達得自然d,只要能夠表達得自然流(練習多d,溝通技巧好緊要!)就唔會咁"梗"耳咖啦,開頭喺咁咖啦,遲吓掌握得好就無咁"甩咳"。good timing,good handling and good skill for communication is very important for "lum lui" (冧女,哈~),ok?
Originally posted by BOYDWAN at 2005-4-24 04:27 PM:

唉~admin兄,此言 ...
十分實用 ! !
高手果然高手呀 ! !
Originally posted by sunnyyky at 2005-4-24 05:16 PM:

十分實用 ! !
高手果然高手呀 ! !
吖~又玩我~,分享吓咋
Originally posted by BOYDWAN at 2005-4-24 05:21 PM:

吖~又玩我~,分享吓咋
都要高手先可以分享甘精采吧 !~
Pyliu,BOYDWAN  都係我偶像 ~
admin兄,點呀,係咪諗住"出手"呀?帶小弟去見識吓好喎...........^^
Originally posted by BOYDWAN at 2005-4-24 07:11 PM:
admin兄,點呀,係咪諗住"出手"呀?帶小弟去見識吓好喎...........^^
你有女朋友啦 BOYDWAN 兄..
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 香港蒲點分享 (updating)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。