<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 请各位大哥帮帮手选部相机(单反)
返回列表 回復 發帖
超廣角 由4-5千起 到皮幾一支, 級級咬, 玩定焦, 冇十皮八皮唔駛諗
350D / 5D+大老虎+什物---玩住先啦  [ p.s. 大老虎要襯後生玩 ]
我套機 3.3kg, 老咗手都斷
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 4&checkid=5fe7c
Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-20 01:54 AM:

[ p.s. 大老虎要襯後生玩 ]  此话和解 ???   5D太疯狂...唔敢玩...350d+大老虎...好鬼怪~!!

低端相机+大老虎.....-_-!
350D 絕對唔雞嫁 [頭果兩年]
>>>但是如果你去韩国玩甘....没理由拿住甘大支野周街走挂?

no 啦, 有錢有力, D 女飛埋梨嫁[加上我小小靚仔].
Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-20 04:04 AM:
Canon EOS 20D  同  Canon EOS 20Da  有咩分别?
Da 用棃影星星(天文), 但影返普通野就要加瀘鏡.
Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-21 02:01 AM:
有没睇过啊?被下意见啦~!

http://digi.163.com/05/1219/10/25B0VBP5001618EI.html
呵呵, 規格唔代表咩野, 買野最緊要一個字 「 爽 」, 有得揸上手試最實際.

p.s. 如果你諗住部機要用3 5 7 年, 就買20D 啦, 如果諗住會upgrade就玩住 350D先, 兩部機質素差唔好多, 但350D肯定唔多耐用.
Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-25 08:07 PM:

无咩意外嘎话...我就会买20d+大老虎....一支过...唔洗烦....但是出街都要拿住甘大支镜头..

郁闷,,
呵呵! :cool:
Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-25 10:41 PM:

一早考虑过啦...但是2支换一支大老虎..有d唔舍得....但是又矛盾...吓吓出街都好辛苦...e样就是惨d...甘大老虎+多支咩最好呢?  如果唔是个话...买支小白好过啦...甘就可以有镜换啦.但是甘消费...会贵过一支大老虎哦~!
EF 24-70mm f2.8L USM 一代鏡王.

Originally posted by 黒崎一護 at 2005-12-25 10:37 PM:

哈哈....d佬你笑咩啫?
買咗先講你知.............另通知各兄弟一聲....細佬聽日換 Canon 5D (Trade in).
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 请各位大哥帮帮手选部相机(单反)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。