<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩睇完電視..我諗
返回列表 回復 發帖
Originally posted by YIP at 2005-12-17 08:28 PM:% k9 ~- u8 y* i% }0 c. y
睇咁耐新聞~成日聽到入面有人用廣東話講一D挑撥既說話
% J% t5 i4 _6 c7 p- t8 w同埋我覺得 , 去睇熱鬧o個班香港人一定有份起哄
- G: U- l0 p8 E% l5 x; a- [- e( R我想講句:佢地係咪香港人黎架?佢地係咪好想香港暴動呀?香港警察d還擊算斯文啦,至少冇捉住佢地一棍打佢背部啦~擋佢地又話暴力,唔擋又話人冇能,只識出糧!和平示威,叫叫口號我都支持,但係香港--我地的家攪事就一定唔支持!d挑撥果木一定好鍾意人去佢屋企攪事
我估應該唔係之前和平示威那班。應該係無政府那班攪野。
Originally posted by 機密 at 2005-12-17 08:46 PM:
9 ^, n6 W7 |" \& Q) F8 s& l我估應該唔係之前和平示威那班。應該係無政府那班攪野。
3 h5 U5 G( k) ]# m; Y$ h4 `
都有可能係
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-12-17 20:54:
  T) |# T9 [5 {" u. a9 j' S6 [$ b% z5 K7 z2 x2 x% x' A9 D
都有可能係
0 {9 U5 V$ T, _九成九係。 人無理由會咁極端,而且見到警察last warning 後有班南韓人離開。
前幾日D示威者踢警員GE盾牌
$ O# J/ e0 H9 y0 p我覺得無咩問題$ K- T+ K+ W: p1 @
7 L# V" ~, I( j
但今日我係電視見住佢地用滅火筒兜口兜面噴向一d毫無裝備ge警員度4 x4 N# L8 L- k$ Q; U7 [
果一刻我爆左粗3 ]! F) d+ u5 M
大佬,差人都係人黎ga!兜口兜面噴人
* N2 B/ a6 H# \1 I0 V人地仲要無面具無盛,會盲ga!你無錢je,唔駛搞到傷害人呀9 k& n2 r/ m- w6 c( _9 h) P, g4 P
+ k! \8 P8 @- q) m, _2 E
仲有d示威者搶記者ge梯5 A% i. u/ j! u- n! a& v. y, g1 G
掉向一班同樣無防暴裝備ge警員度: V4 Y1 f1 K5 Z. N9 [/ Q1 h  @
有個差d被掟中,大佬,死人ga!
- V, j) `! ^6 I* ?人地無頭盔,無盾牌,你都攻擊人,係咪癲左?!; _3 M+ k* T5 X! U, E. I( t

6 k1 C5 Y$ }2 j( n果一刻佢地絕對唔值得世人為佢地抱不平!
/ m" {7 X) _. L- Y$ z; p
9 I, y" G* f4 f) h& [同埋我同意係有香港人唯恐天下不亂# k5 q( Z. Z: ]/ q* u+ I2 U& `; O' N
e樣野係電視直播上已經原型畢露!
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2005-12-17 09:04 PM:- W' @1 m2 m, Y% R! L3 m% M
前幾日D示威者踢警員GE盾牌
4 P+ W3 k) L. ~7 j我覺得無...
8 Y& W" y. Q3 P' A直情係失控!
5 o2 V' [3 Q$ c% ]0 v咁嘅情況下,只要可以鎮壓住,我支持警察用任何武力,只要唔係槍殺農民
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-17 09:22 PM:
5 }0 b% ?& {6 ]% }# t4 ]3 G" N* t- D& Q% U% e3 u
直情係失控!3 h+ D& U3 i5 y- |* _! C- w. j6 s
咁嘅情況下,只要可以鎮壓住,我支持警察用任何武力,只要唔係槍殺農民
: P5 A3 ~8 E' L8 G" o
1 D3 Z+ O% F' {
1 z) x+ n) s. [6 ]2 `" \: R* G  B: v9 e
用催淚彈都算溫和la0 G+ ]$ t: Y6 D

; ]. E% h1 V1 F1 w8 m0 ^$ c+ D& `而警方今日支所謂"水炮",其實都只不過係水喉一支......
祖雲達斯多年忠實球迷

警施放第二輪催淚彈

示威者在稍事休息後又再衝擊警員防線,警方在發出警告後再施放催淚彈。9 j- `5 s1 n* Q2 u8 N2 B

+ O$ F- c; p, F# M' I$ R& C7 V2 _示威者集結在告士打道,人數眾多,他們在一輪吶喊後,再衝擊警方防線,警方舉起一個警告牌,表示要小心催淚氣體,隨即施放催淚彈,示威者被驅趕後退。
1 x$ F, K/ M" F* d  T, H" ?) [2 ^$ p
啱呀!用d招陰果班友!如果唔係佢當我地香港d警察住打唔嬲0 I# k( T1 f8 a3 L2 J% B, X
* Y( X2 ]; w7 Y. C! E  b, `2 H6 k8 Y
[ Last edited by YUEN_LOUIS on 2005-12-17 at 10:04 PM ]
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-17 09:27 PM:
7 Q9 M6 o- C6 |9 j* f9 O示威者在稍事休息後又再衝擊警員防線...
7 ]: N) m( k) t2 t" g
: q9 P* P9 B" @2 Y

z8 v* v0 g2 M1 @9 K好明顯....示威者有備而來,胡椒噴霧已經無用- S3 j0 w& _6 n, w" s# o8 \2 X
要轉招la
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2005-12-17 09:04 PM:0 V* y- ~; i, x% F( f
前幾日D示威者踢警員GE盾牌6 v2 C, @7 c* e7 X) J6 T/ b
我覺得無...
3 c0 _+ Y+ \& A! [  w$ F$ p
咪係,果刻我睇到我心諗,你冇野下話........3 V+ _( W0 w( z5 K8 Y5 X
上次睇返南韓d警察對付返南韓既示威人民,佢地係出到拳打腳踢....打到d人幾乎死咁滯......香港果d警察已經叫做斯文喇,唔好次次做又鬧唔做又鬧啦
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩睇完電視..我諗

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。