<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 姚明重要定麥基迪重要?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by shaqkobe at 2005-12-26 02:48 AM:

無幾二個啦。得呢個之麻。。。。我...
我只係求其舉個例o者, 唔駛咁講野o既
我只係想話每隊波都會有某一兩位球員特別重要, 並唔係好似樓上o既仁兄咁講, 一隊波五個都一樣咁重要, 冇左邊個都唔得o者
Originally posted by shaqkobe at 2005-12-26 03:11 AM:

拉舒可以叫做係有個人得分能力唔係...
球隊打法問題o者, 當年o係 blazer 有沙邦尼斯拉開對手中鋒出禁區, 佢咪打多d 內線囉, 依家 big ben 企死响籃底, 冇理由佢仲要入去博亂掛, 梗係多d 用中距離啦, 唔通叫 big ben 呢個射程有限o既球員企o係十四五呎度引開對手咩
Originally posted by bigfish at 2005-12-26 03:15:

我只係求其舉個例o者, 唔駛咁講野o...
唔好意思呀。可能詞鋒尖銳左D。。。抱歉

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by 甘國武 at 2005-12-26 03:00 AM:

哦,樓主用連敗黎做比較嘛
唔係用連敗黎比較
只係我發覺火箭o係其中一人缺陣o既情況下由中上游球隊變成弱旅, 所以想為姚明平反o者, 因為先o個排個個都話 t-mac 一復出火箭就重上軌道, 可見麥基迪比姚明重要云云
Originally posted by bigfish at 2005-12-26 03:18 AM:

球隊打法問題o者, 當年o係 blazer ...
沙邦尼斯,歐中代表人物......十分懷念~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by bigfish at 2005-12-26 03:18:

球隊打法問題o者, 當年o係 blazer ...
有你既道理。。。不過拉舒走到去射三分(佔佢自己攻勢差唔多四成),我林都唔駛出得咁緊要呀!同埋Big Ben咁少做進攻,其實拉舒打入D都仲得。活塞又唔係無外圍射手。佢埋佢D三分,多數都係由內線拋返出去俾佢射(同Prince)要等人餵。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by bigfish at 2005-12-26 03:20:

唔係用連敗黎比較
只係我發覺火箭o...
我一直都覺得T-mac被看得太重了。。相信依家無左Yao,佢有排捱。。好快D人就會知,火箭無左佢地是但一個都唔可以稱得上係有能力入Playoff既球隊。

Originally posted by shaqkobe at 2005-12-26 03:24 AM:

有你既道理。。。不過拉舒走到去射...
因為活塞比較多用 pick & roll 戰術, 通常 rasheed 擋開 mark 咸姆頓o既球員制造 open-look 俾佢, 所以佢企得比較出, 如果 hamilton 引到夾擊, rasheed o係三分線附近就有好o既起手機會
Originally posted by 甘國武 at 2005-12-26 03:21 AM:

沙邦尼斯,歐中代表人物......十分懷念~
依家o既伊古都好強丫, 甚至強過姚明添
Originally posted by bigfish at 2005-12-26 03:29:

因為活塞比較多用 pick & roll ...
原來係咁。。。唔怪得知佢既三分名中率咁高,仲高過overall命中率。但係亦都證明左佢都有被人餵既需要。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 姚明重要定麥基迪重要?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。