<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最佳籃球評述員
返回列表 回復 發帖
我意思係張丕德成日係度show佢D資料搜集, 如果你有聽美國佬講波, 就知道有資料係手都唔駛成日講.
Originally posted by yesiam at 2006-1-2 04:05 AM:
我意思係張丕德成日係度show佢D資料搜集, 如果你有聽美國佬講波, 就知道有資料係手都唔駛成日講.
我過dd,剩係覺得佢地懶係情緒高漲咁~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by yesiam at 2006-1-2 04:05:
情況點同呢。。。美國講波佬聽既多數都係美國人,我相信美國得到NBA資訊會比香港容易。(即球迷對球隊場外場內都有十分既認識)
不過香港就唔同囉。。如果唔係你有心上網去搵,根本上你唔會知。電視無節目講nba、新聞頂多只有一場波既賽果、報紙少寫nba新聞、nba雜誌得果兩、三本(仲要全部都係個多月前既後聞),所以係香港做講波佬講多D資料出黎都應該。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2006-1-2 13:05:

情況點同呢。。。美國講波佬聽既多...
所以話佢剩係識翻譯, 唔係翻譯即時旁述, 就係翻譯網頁, 你估真係麗音. 而且我覺得資料搜集有幕後人員專責, 旁述係適當地運用. 不過算啦, 有咁多料話比你地聽, 冇功都有勞. 學安西教練講, 想打NBA, 學好D英文先, 唔係真係比D旁述亂咁點.
Originally posted by yesiam at 2006-1-2 04:52 PM:
......資料搜集有幕後人員專責.....
下話~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
佢俾咁多料觀眾, 係咪想吊住佢地, 開多條線, 等觀眾追開場內同聯盟內成績之餘, 亦都痴實 espn o既場外花絮呢?
Originally posted by yesiam at 2006-1-2 04:52 PM:

所以話佢剩係識翻譯, 唔係翻譯即...
..............
peter張講過佢成日都會上網留意下新聞.....
唔係的話就跟唔到nba 的消息.............
資料搜集有幕後人員專責
我好懷疑,其實係冇~
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
Originally posted by Chenjinnan at 2006-1-5 00:52:

我好懷疑,其實係冇~
我覺得應該無。。。就算有都只會係一份球員號碼、出場正選後備名單……

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by 阿感 at 2006-1-2 12:51 AM:

ATV不是逢星期四播NBA的嗎?而在PLAYOFF時加多場O係星期一
JUMPSHOOT我初中時都期期買,但係當JUMPSHOOT不定時出版後就買少左好多
若然無記錯的話當年係六/日都有得播,不過真係N年前既事喇。
那時Peter還未係ATV講波。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最佳籃球評述員

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。