<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 真是吾明點解話Kobe勁???
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Dicksonheng at 2005-12-27 10:59 PM:

中距離 paul pierce 穩定過佢
入...
Kobe d 進攻方式(技巧)多占屎好多.....邊有得比?!彈力kobe 會差過占屎?!你有冇睇過kobe 打波?(仲有win過入樽賽)
Originally posted by snboy2147 at 2005-12-27 11:25 PM:

Kobe d 進攻方式(技巧)多占屎好多.....邊有得比?!彈力kobe 會差過占屎?!你有冇睇過kobe 打波?(仲有win過入樽賽)
彈上去係
畀人撞博犯規
定係撞低人  就係最大分別
估波:8勝?和2負
最討厭足球隊:自稱主攻但進攻單調,死茅死撞收檔啦
05-06
kobe minutes 40 points 32.2 assist4.4 rebound 5.4  steal1.14  fg .442   3pt .282
james
05-06  CLE    minutes41.5  points 30.3 assist5.5 rebound 6.0 steal 1.65  fg .495 3pt .357

招數的確少d 但無耐實用d...
Originally posted by Dicksonheng at 2005-12-27 11:19 PM:
主觀了吧...
Lebron己在kobe之上了 ...
LBJ真係天才中的天才,但係咪而家巳經超越kobe仲好難講..........過多幾年就可能會~
manu.....佢仲未證明到佢勁過kobe,可能你話上年piston都阻佢唔到,
但係咁就同kobe同級?????相信現在絕大部分ge球隊係呢2個人之中揀都會揀kobe....

而ray allen.....可能我主觀吧,今年11月24日ge比賽,我見到kobe防到allen舉步為艱,
而allen卻對kobe毫無辦法.....kobe下半場就這樣得了26分.....(不過只係一場比賽,都係講一講啫.....)
allen今季表現唔多好,命中率是職業生涯新低,防守一定比kobe 差, so我先覺得kobe勁少少...
(係少少,唔係差一級...)
至於paul .... 香港無乜播佢比賽,真係無乜機睇.........

[ Last edited by nashisthebestpg on 2005-12-27 at 11:36 PM ]
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-27 11:35 PM:

LBJ真係天才中的天才,但係咪而家巳...
LBJ真係天才中的天才-----我唔覺
我只覺得好早熟同比人捧~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by Dicksonheng at 2005-12-27 11:29 PM:

彈上去係
畀人撞博犯規
定係撞低人  就係最大分別
講真,技術比彈力重要得多,
好多人彈力都好勁,但都要有好技術先有用,

無錯,LBJ彈力都係好勁,但kobe都唔差得多,
佢地博罰球次數差唔多,只緊要係入到波啫~
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-27 11:35 PM:

manu.....佢仲未證明到佢勁過kobe,可能你話上年piston都阻佢唔到,
萊利季前都話
如果要放棄韋特 (d.wade)
唯一可代替(sub.)的是贊路比利(manu)
因他的走籃姿態很特別(special)
我都認同一樣係走籃的話
但得分方面 manu比kobe更有把握攞到分喎 (唔計博foul!)
Originally posted by 甘國武 at 2005-12-27 11:39 PM:

LBJ真係天才中的天才-----我唔覺
我只覺得好早熟同比人捧~
算天才ga啦,20歲仔,有咁ge能力,
除左勤力之外天份都好重要ge~
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-27 11:39 PM:

講真,技術比彈力重要得多,
好多人...
入樽的話
kobe比james差的就是上身力量了
別忘記james新人年是打point guard
至今他應該比kobe更為全面

而技術方面, 同意, 入到就得
但 無體能就要花巧的
    有體能就要實際的
分別亦係咁
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 真是吾明點解話Kobe勁???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。