<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭
返回列表 回復 發帖
炒左艾歷臣, 搵返個英籍領隊帶領英格蘭啦, 好似66年都係由藍西爵士帶領英格蘭捧盃咁
Originally posted by pyliu at 2006-1-17 11:19 AM:

Owen是否一個貪財的人則不得而知,...
唔係 owen 貪錢囉, 係皇馬貪錢囉
如果唔係, 皇馬應該平平地賣返俾利物浦, 唔好唔記得皇馬買奧雲o個陣都係俾左好少錢利物浦咋, 紐卡素好似想話俾人聽英格蘭球會係水魚咁
Originally posted by pyliu at 2006-1-17 02:04 PM:

為何利物浦賣走奧雲時沒有一項回購...
此言差矣, 奧雲當時係都話要走, 情況好似今季 cassano 咁, 覺得皇馬名氣較大, 於是 liverpool 唯有低價賣出, 我諗 liverpool 高層都冇諗過奧雲會吃回頭草啦, 就如今季 cassano 都冇回購條款, 況且皇馬擺明壓價, 用份長約縛死 owen 同 cassano, 轉手又可以高價賣出, 當日 figo 又話可以走, 點知到頭來又要收轉會費, 皇馬咁想賺錢, 搞到 liverpool 今季右路一直冇一個正宗右翼, 成日搵謝拉特, 施斯同加西亞客串
Originally posted by pyliu at 2006-1-17 11:05 PM:

若有傑斯,他和當年的碧咸、史高斯踢出曼聯的陣式,加上高峰時期的舒利亞、奧雲和舒寧咸,那英格蘭早能多捧一次世界盃也說不定!
咁又係呀
其實以前英國殖民地d 人有冇得踢英格蘭呢? 如果係的話, 就可以有埋基維爾, 維度卡等球星, 香港球員個個都會以進軍英格蘭國家隊為目標呢
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 01:54 AM:

諗唔通奧雲同利物浦冇正宗右翼有何關係......奇怪......
我話 figo 單野呀
皇馬又唔肯原價賣返 owen 俾 liverpool, 又o係 figo 轉會事件上阻隢, 好似存心同利物浦過唔去, 唔俾 liverpool 重拾昔日光輝咁
Originally posted by babo at 2006-1-18 02:05 AM:

佢係因孝順而選擇跟媽媽過檔威爾斯的..
就係因為呢份執著, 搞到英格蘭呢兩屆都失利於世界盃
英格蘭冇佢唔係損失, 佢揀左威爾斯就係自己損失
Originally posted by pyliu at 2006-1-18 01:44 PM:

因為他媽媽是威爾斯,爸爸是英格蘭,但後來父母離異,而傑斯因憎恨他父親,所以連姓氏也更改,並且轉投威爾斯藉!
聽講傑斯老豆係非洲人, 母親係威爾斯人咁話喎
所有英倫三島d人都有權選擇代表所屬地區或者英格蘭比賽
其實如果連愛爾蘭, 澳洲, 加拿大呢d 都併埋入英格蘭, 英格蘭贏世界盃o既希望就會大增喇
Originally posted by pyliu at 2006-1-18 01:53 PM:

其實利物浦現在的人腳已很齊整,總...
其實佢咁多前鋒, 可以好似車仔咁踢4-3-3 啦, 加西亞同施斯可以踢兩翼, 中間用高治或者摩連迪斯撞散對方球員, 謝拉特後上, 防守就由阿朗素同夏文負責, 直頭同車仔o既踢法一模一樣呀
Originally posted by pyliu at 2006-1-18 02:30 PM:

而且為了遷就朗拿度,更浪費了魯爾的入球能力,所以把最具份量的球星放在一起,未必一定適合球隊的!
所以應該留住摩連迪斯打後備, 必要時咪轉陣, 收起朗拿度, 用返魯爾拍摩連迪斯攻堅囉, 況且皇馬後備力量又唔夠, 我始終覺得摩連迪斯可以好似雲佬咁, 頂入晒碧咸d 傳中球
Originally posted by 路路 at 2006-1-19 12:27 AM:

基士文以前好勁ge,
他黎車仔時我仲諗,死啦,車仔又如虎添翼,
點知比車仔玩到佢由蝙蝠俠變身隱形俠喎~~
最大問題係車仔o既中鋒需要衝散對方防線, 造就機會予林柏特及兩翼, 明顯地基士文同摩連奴o既戰術格格不入, 所以卡頓高爾有得留低, 基士文反而冇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。