<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 水汪汪的眼睛
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 水汪汪的眼睛

今日同分手2年半的女友一齊到九龍公園swimming
(因為頭髮濕了水的關係.....讓我看見久違了的面....只要仔細一看...發現她的面容一點也沒有變.....跟六年前的她沒有太大的差別)...

打這個post時........令我想起6 年前首次相會時的情景....6 年前首次相會後的對話......6 年前首次過電的內容.....她真是一個十分有魅力的女生.....對我而言.....這就樣愛上了她6 年了....一見鍾情....
6 年前在christmas party上.....當時只想.....再一次.....再清楚一點....看真她的面.....6 年前做的事........6 年後...想不到我仍在弦續........不同的只有心態上的變遷......今日帶著的是無限的悔恨.......無盡的懦弱....不敢面對自己的感情.......只是一個懦夫........只敢活在幻想, 過去, 夢境中........無能地連一句 ' 我愛妳 ' 也不敢說........期望美國的生活.......也.....許.....不過是一個避難所......單純地想逃離香港....不想再感到只尺天涯之痛
愛情就係咁=3=你愈燜忘記ge野佢就愈唔會比你忘記>3<
我都係咁!!我由中一開始中意一個女同學,就係中一都中四其間我表白左3次,但都比人拒絕>3<
我同自己講我同佢係冇可能,所以係我中三第2年開始我嘗試去忘記佢,
但當我愈想忘記佢,我個心就係咁同我講想同佢keep住做朋友,
過左一年後,我約佢出來食飯,當我又見到佢個樣後,我就知我之前所做ge野係白廢
因為我一望到佢個樣就知自己永遠忘記唔到佢=3=天呀>3<幫下我啦>3<
舊記憶講不出有多重
時刻隱隱作痛 常無意中觸碰...
要過去的,就應該讓它過去
強留著為何?
你有勇氣再嘗試嗎?
有?去吧!
無?那麼,你最好把她的一切都忘掉吧
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 水汪汪的眼睛

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。