<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 【討論】3人拍拖.......
返回列表 回復 發帖

【討論】3人拍拖.......

今日我無意中睇到一本愛情小說
平時我唔鐘意睇愛情小說 覺得係女仔先會睇
但係呢本書既內容令我產生好奇

內容大致就係一個男仔 同時鐘意左兩個女仔
好快就分先後同呢兩個女仔示愛
冇幾耐
個男仔好坦白咁先後同呢兩個女仔講:
「我同時鐘意左你同第2個女仔 希望你可以接受我同佢一齊
但係唔好離開我」←大致上係咁講
之後 兩個女仔都接受左 之後佢地1男2女拍拖
其他情侶兩個人做既野 佢地都3個人做(行街,睇戲,談情等等 但不包括性)
但係男主角最終都要喺父母威迫之下二選一做佢既結婚對象
但男主角希望既係寧願唔結婚 但佢地可以3人同居
最後結局係個男主角聚左佢識在先既女仔做老婆
而第2個女仔側以朋友身份同佢兩公婆同居
但係佢地3個既生活 就同結婚前冇分別
不過係3人都係瞞住自己父母 呃父母話兩公婆過緊正常夫婦生活

各位 故事講完
想問大家點睇故事入面既3位
有冇/算唔算違反倫常
若果呢種事發生喺自己身上
你又會點處理

[ Last edited by SCM on 2007-5-4 at 11:26 PM ]
係小說先有d咁嘅情節...樓主唔好當真...
報紙都成日見啦....d咩三角戀..一定有人受傷/死人...
呢本書都係少睇為妙....睇下睇下...覺得世界真係有d咁嘅野...跟住真係同時同兩個女仔拍拖..
最後死人收埸...皆人喜歡...^^
Originally posted by shanlinlla at 2007-5-4 11:24 PM:
係小說先有d咁嘅情節...樓主唔好當真....
但係故事入面
兩位女主角都好接受對方
好融洽wo

仲有有冇死人收場咁誇????

[ Last edited by SCM on 2007-5-4 at 11:30 PM ]
Originally posted by shanlinlla at 2007-5-4 23:24:
係小說先有d咁嘅情節...樓主唔好當真....
講得好
如果你想信依個故事可以在現實發生
咁証明你重係好天真

如果你女朋友同時"愛"你同另一個男人
你還相信佢愛你嗎??
Originally posted by SCM at 2007-5-4 11:26 PM:

但係故事入面
兩位女主角都好接受對方
好融洽wo

仲有有冇死人收場咁誇????

[ Last edited by SCM on 2007-5-4 at 11:30 PM ]
突然間好懷疑你幾多歲?!
你呢番說話, 我真係覺得你似一個小學生喎!!!
Originally posted by 極樂 at 2007-5-5 00:16:

突然間好懷疑你幾多歲?!
你呢番說話, 我真係覺得你似一個小學生喎!!!
其實....中學既時候我都有這天真想法+
細個戀愛經驗小
好多野都未經歷過
所以相信類似既愛情故事姐

阿樂,唔好笑佢(重有我)
少年時期有邊個唔"on居過",做過"傻瓜"??
e個故事令我諗起一套韓片...... 叫<<向左愛向右愛>> , 好多影評人都將焦点放係男主角''一男拖二女''身上, 但其實個故事的賣点應該係尾聲既一段撥亂反正 , 甚麼你中有我,我中有你, 短短5分鐘, 解開左点解二女願意共愛一男......最後男主角變成故事之中的最大魚腩配角,原來二女先至係故事的真正主角.......

係e道暫時吾詳細解畫住, 石仔有興趣可以去睇下套戲先 , 之後再番黎討論 , 保証你有意想不到的意外驚奇
Originally posted by playbr2 at 2007-5-5 03:14 AM:
e個故事令我諗起一套韓片...... 叫<...
哈哈﹐呢種兩個女仔為求一齊而謀求現實解決方法ge 計仔都幾有趣wor.............  
咁我係覺得凡事多面睇

我不清楚作者的用意
可能佢係想帶出某d訊息
而我地or部分人就係著眼於兩女一男的生活上
因為觀點與角度的問題
從而引出d倫理問題

不竟是小說ma~
作為一個思考題材的確不錯
但我就唔好將佢當係自己一部分ge人生觀or愛情觀

我想這樣的好事不會發生在我身上吧 haha
我邊有咁好彩同時有兩個女仔黏埋黎
Originally posted by trista_cheong at 2007-5-5 12:21 PM:

哈哈﹐呢種兩個女仔為求一齊而謀求現實解決方法ge 計仔都幾有趣wor.............  
咪懶醒人地特登吾講咁多,你又講埋出黎真衰格
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 【討論】3人拍拖.......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。