<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你好鍾意個女仔(30歲)但佢有個仔你會唔會同佢一齊?【蛙+】
返回列表 回復 發帖

你好鍾意個女仔(30歲)但佢有個仔你會唔會同佢一齊?【蛙+】

如題

個女仔幾好樣,人品又幾好,只係佢遇人不淑,而家個仔15歲

你會唔會肯同佢一齊??

[ Last edited by toro on 2006-4-5 at 07:37 PM ]
Originally posted by ear_chan at 2006-3-24 05:09 PM:
如題

個女仔幾好樣,人品又幾好,只係佢遇人不淑,而家個仔15歲

你會唔會肯同佢一齊??
你係咪清楚了解成件事呢?
如果係點解唔試下一齊~~
Originally posted by Asurada129 at 2006-3-24 05:13 PM:

你係咪清楚了解成件事呢?
如果係點解唔試下一齊~~
已相識了幾年,了解她的人品及來龍去脈,
當然,說她自已完無負任就無可能,因為佢完全信任佢前夫做o既事,唔會過問,如果唔呃呢個女仔就無事囉, 所以九成幾責任都係佢前夫有問題

因為一齊可能會有好多問題,
例如父母會問:呢個世界無其他女仔咩?同佢一齊要負好大責任喎....

呢個15歲o既小朋友同我家人又會點樣相處呢?
Originally posted by ear_chan at 2006-3-24 05:22 PM:

已相識了幾年,了解她的人品及來...
老人家係思想比較保守 &
15歲既細路又真係難接受一個新老豆

樓主...其實你若考慮過...認為可以耐心去同你的家人講清楚及有耐性打開同15歲既細路既溝通...咁我仍覺得bro. 若真心的話可照去馬~

畢竟..我未曾遇過這case..但純以簡單d既方向諗...最緊要你...你自己可會好好對待個女仔~你知道佢曾有段不快既經歷...今次你肯定能俾到一個完滿結局給她嗎?
可以就去啦~~實支持你的
你貴根呀
我唔認為有問題

你只要好好的同你家人講解下女方既背景,而帶多些個女仔同你屋企人相處,例如一齊出黎食下野,認識多d,打好下關係,一般情況下都唔會有問題既。【這是假設你既長輩既思想並非很保守】

至於你既家人點同那女仔個仔相處,我就認為你唔好太過擔心,抱平常心啦,這不是你可以控制既!當然那十五歲既孩子品性、思想如何會係一個關鍵,如果無大問題既話,有定期既接觸溝通,都可以好順期自然咁相處既

俾著我係你,我會同佢一齊架
無錯,同佢一齊責任係會幾大,但我相信既然有緣有份,何必逆天而行?

[ Last edited by 迷途小羔羊 on 2006-3-24 at 10:38 PM ]
30 對我無所謂但有個仔就要想想先。
宇宙海盜李素冰把心張你偷
15歲生左個仔!!??
哇...如果係o既話你真係要深入了解下=.="
愛屋及烏吧
if the son is only 5 years old , i think is ok.. But you said 15 years old, and she is only 30 years old. I can't accept !!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你好鍾意個女仔(30歲)但佢有個仔你會唔會同佢一齊?【蛙+】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。