<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 發展得太快係咪唔好呢??
返回列表 回復 發帖

發展得太快係咪唔好呢??

而家追緊果個女仔就同學黎ge
平時o係學校都傾到幾句,又間中msn傾下
大概2個禮拜前開始同佢sd下sms,上個禮拜開始有打俾佢傾下電話咁
有時佢都會打下俾我la,傾ge野都好多,佢好多野都同我講
好似發展得好快咁...

呢幾日有d想同佢講,但諗返起,由開始追佢時到而家我諗大約2個禮拜...
係咪太快呢??
我係咪應該遲下先講呢??
thz~~
正所謂"易來易去",太快真係唔好
比多d時間自己去認識人地同比多d時間比人地認識
如果其實大家都唔o岩key gei 一齊左都唔會開心
Originally posted by sega2hk at 2006-12-29 20:58:
比多d時間自己去認識人地同比多d時間比人地認識
如果其實大家都唔o岩key gei 一齊左都唔會開心
Totally agree, I know my fiancee from 3 months before we start, but we still fight often...
We were very well at that 3 months time, but once started, arguements came...

Try n c for 2 more weeks at least, so that you won't think it's too rush and make sure she has feeling with you, it is very important to c if she really has feeling to you.

Moreover, if you go too quick, she might think that you're a playboy, Good Luck my fd~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-12-29 06:42 PM:
而家追緊果個女仔就同學黎ge
平時o係...
呢個進度好正常,唔算太快;你除夕晚約佢單獨出嚟,如果佢應約同你一齊"倒數"即係表示你應該掂囉,到時响咁嘅氣氛下,如果你真係有feel,表態都好正常,宜家又唔係即刻要打"車輪",可以拖吓手仔出吓街,大家了解吓都得咖~~

[ Last edited by cyc1 on 2006-12-29 at 07:18 PM ]
Originally posted by cyc1 at 2006-12-29 07:04 PM:

呢個進度好正常,唔算太快;你除夕晚...
咁又係
我約佢除夕,佢就未應承... 好似仲諗緊咁
我都未好確實答到我...
Originally posted by kalos at 2006-12-29 07:04 PM:

Totally agree, I know my fiance...
明白了~
了解一下大家先啦~!!
太快通常都無好結果...
無話快定慢既... 兩個人合得黎, 快係應該ge, 我反而覺得應該把握機會tim...
講到呢樣....真係有d心酸
舊年會考後去左新學校,10月開始追個女仔,11月中得左手
係之前我問過佢有冇男朋友果d,佢話散左,而且係個幾月前既事
所以我先全力追
點知太快果然冇好結果,

12月頭佢個ex係外國番黎,
因為太快,同佢冇咩感情基礎,
佢就咁就同番個ex一齊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 發展得太快係咪唔好呢??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。