<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔明???
返回列表 回復 發帖

唔明???

我問他生活如何, 他答一日過一日,
開心嗎? 郤回答說 " 無話開唔開心. "

我一路以為, 他們 "衝出我魔掌" 應會開心快樂.

可能他告知我他很開心, 很滿足現在生活.

怕引致我不悅. 但我寧願他說這些無凌兩何的話.

如果他們開心咁我覺得他傷害我, 也值得.

男人, 女人, 我都不明, 既然你要的嘢搶到手,

你想棄掉的舊人亦已搞妥.

為何還不開心呢!
.............
.............................可能他們騙我吧!
其實我唔係太明白樓主想表逹的是甚麼?!‧‧‧‧‧
下半段就稍為明白‧‧‧‧‧樓主又怕自己的前男/女友告知自己現在的生活很悏意,寧願自己聽到的的是慌話?!郤又想知道他/她的近況,這些既矛盾又戇居既情況多數在出現在戀愛中失敗的一方‧‧‧‧‧樓主試想想,到底是想自己心愛的人得到幸褔?或是只想是自己擁有心愛的人,而沒有考慮他/她是否幸褔?!是被搶也好,因了解而分開也好,結果就是大家沒有緣份一起吧,實質上沒有分別,但是否不能一起就不想對方能得到幸褔?!樓主覺得他/她是對不起自己,移情別戀,但郤像還是不快樂嗎?這個其實與樓主何干?!人都不在身邊了,為何還要這樣犯賤的去想一些折磨自己的事情?!有時間的話何不想一些可以令自己快樂的事情或方法?人是為自己而活而不是為別人而活,自己不懂愛惜自己又如何可以懂得愛惜別人?!對他/她的寬恕其實亦是讓自己在這個困境中有一條出路,現在要做的,只要在心裏祝褔他/她就足夠‧‧‧‧‧

[ Last edited by 衰貓 on 2008-2-18 at 12:51 AM ]
鵝是一只芒黐黐‧‧‧‧‧
Originally posted by 衰貓 at 2008-2-18 12:49 AM:
其實我唔係太明白樓主想表逹的是甚麼...
睇番樓主D舊Post,你可以知道佢有幾放唔開
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2508455
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2512905
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2520304

希望佢可以早日放開心窗
Originally posted by 自由神 at 2008-2-18 13:28:

睇番樓主D舊Post,你可以知道佢有幾...
放唔放得開到最後都係自己一個受番,樓主可以繼續死o累爛o累響地典黎典去繼續做戇居嘢‧‧‧‧‧佢覺得受得住就得,而且呢啲小傷一定可以好得番,時間問題,始終有一日樓主會"叮"一聲發覺自己其實係一個懵到出汁既人,咁就會起番身走出呢個困局,到時咪一天光晒囉‧‧‧‧‧
Originally posted by 衰貓 at 2008-2-18 03:53 PM:
放唔放得開到最後都係自己一個...
快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!

“叮”左之後就唔會再亂諗野
Originally posted by 自由神 at 2008-2-18 05:03 PM:

快D“叮”啦!快D“叮”啦!快D“叮”啦!...
多謝大家關心! 叮唔叮其實唔係自己可以話事的.

可以話事我會選叮十萬九千次. 最好好似激光洗腦就最好.

但不是由我揀麻.  人就是一種好奇怪的動物, 既是萬物之靈,

理應可以控制自己的一切, 又或者試過錯了會學懂一點,

試過受傷害, 會己所不慾或者不再接觸, 但郤又再錯. 哈!

不過我會繼續努力!!!!!
Originally posted by newlife2008 at 2008-2-18 11:48 PM:

多謝大家關心! 叮唔叮其實唔係...
加油呀!
我知道你總會有一日諗通嫁
Originally posted by newlife2008 at 2008-2-18 23:48:

多謝大家關心! 叮唔叮其實唔係...
我話可以控制你信唔信?你可以唔信,但我的而且確係做到過,是奇蹟?!並不是,是我好彩,我唔覺喎,是我叻?更加唔係,咁係咩呢?無呀,我想開心咁過日子囉,正所謂『食啖沙糖又咁過,食啖屎又咁過』,咁我寧願揀食沙糖喇,我會用時間精神去諗點樣令自己開心而唔係去折磨自己,當然,呢個世界咩人都有,唔排除有人揀食屎,但嗰個一定唔係我‧‧‧‧‧如果你連自己都唔懂得愛,又如何去愛人?!愛自己既就要控制自己,如果連呢樣做唔到,又如何去稱自己為"萬物之靈"呀?!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔明???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。