<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » [原創] Hong Kong 自家 Beer
返回列表 回復 發帖

[原創] Hong Kong 自家 Beer

我有次食飯都見到餐牌上有
香港啤酒
第一次聽,所以想試下
但... 佢話未有酒牌
要遲D先有...
之後.. 我未有時間再去..
而家...
終於見到真身啦
尋日行開citysuper,見到一支話係香港釀製概啤酒
二話不說就買左支番屋企
雪左好耐先至有機會飲
飲落...有d濃、苦澀味
唔似百威、corona咁淡
口感一般,唔係話太好又唔係太差
不過都要賣成9.5/支
個人覺得麻麻地

有興趣可以一試,但係唔會長期支持o個隻囉

600 x 800 PIXEL下載

Originally posted by playbr2 at 2006-7-25 06:00 AM:
我有次食飯都見到餐牌上有
香港啤酒
...
啤酒都係飲番鬼佬/o架仔野好d
邊度可以有得買?度度都有得買?
看過圖 - 回覆支持 - 多回多貼!!
我現在較喜愛這一隻Fullers Organic Honeydew beer

隻honeydew唔係甜水果味,只係有蜜糖嘅香味。

同波羅啤 吾同,波羅啤好甜呀!好似飲氣水甘呀,

我D女性朋友都好鍾意,

[ Last edited by playbr2 on 2006-7-25 at 06:12 AM ]

192 x 327 PIXEL下載

Originally posted by clkgtr at 2006-7-25 06:04 AM:

啤酒都係飲番鬼佬/o架仔野好d
無錯.自己爙既酒比外國人試下.本地試外國野.咁先可以交流
Originally posted by 熱男 at 2006-7-25 06:05 AM:
邊度可以有得買?度度都有得買?
玩野ㄚㄚㄚㄚ,睇貼啦

CITYSUPER
夷 没物卖相
要看片,就要回帖,你們的回覆就,是我上傳的動力!!!
Originally posted by 熱男 at 2006-7-25 06:08 AM:

無錯.自己爙既酒比外國人試下.本地試外國野.咁先可以交流
跟本冇得比,点交流

HK BEER 只有学習改良
Originally posted by playbr2 at 2006-7-25 06:08 AM:

玩野ㄚㄚㄚㄚ,睇貼啦

CITYSUPER
冇玩野.之前有睇
咁你可以唔答既
Originally posted by 熱男 at 2006-7-25 06:12 AM:

冇玩野.之前有睇
咁你可以唔答既
咁就擺明玩野喇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » [原創] Hong Kong 自家 Beer

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。