<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 【蛙仔草根推介】油麻地通達食店
返回列表 回復 發帖

【蛙仔草根推介】油麻地通達食店

响車仔麵個貼講錯名,崇光後面嗰間車仔麵唔鬼記得叫咩名,通達係油麻地東華羅裕積對面(地鐵口一出即見,青年會附近)嘅一間食店。

呢間嘢專賣一d大家由細食到大嘅小食,有魚蛋、三寶、碗仔翅、生菜魚肉、雞翼、油渣麵、秶飯、糯米飯、腸粉、燒賣…(仲有好多)地方乾淨有堂食,招呼亦算係咁。

小弟最常食有:

一。豬扒粗麵,豬扒夠香又夠味,又唔硬,好過好多茶餐廳

二。油渣麵,湯頭惹味,加埋炸蒜、冬菜同辣菜脯真係諗起都流口水。油渣爽口但唔多,因為有火腿絲同冬菇絲做配角,食慣【大家食】嘅朋友可能會覺得怪,但有另一種風味。

三。生菜魚肉,魚肉切成方形,一反傳統魚肉外形唔討好嘅形象,湯底比起一般嘅甜同有味,見過好似有用魚乾去熬,魚肉彈牙有魚味。

講住三樣先,平平哋有機會試下啦大家~~~

[ Last edited by toro on 2006-7-27 at 06:21 PM ]
Originally posted by toro at 2006/7/27 18:14:
响車仔麵個貼講錯名,崇光後面嗰間車...
油渣麵
http://www.xvideos.com/video451827/rio_filter-074_babe_filter-037_and_squirt
幾時帶我去試吓
Originally posted by CHECSS at 2006-7-27 06:19 PM:

油渣麵
所謂油渣係炸過豬油嘅一d豬肉條,油經已炸走哂咁濟,味甘香,有時連住一d瘦d位嘅甚有咬口,配以上海粗麵,油渣麵是也
大家食 係我食過咁多面中最難食既一檔
但我女同事就好鍾意食
Originally posted by irisG at 2006-7-27 06:23 PM:
幾時帶我去試吓
你同我去左咩ODLALA先啦
Originally posted by loklok117 at 2006-7-27 06:26 PM:
大家食 係我食過咁多面中最難食既一檔
但我女同事就好鍾意食
平呀?
有時間就去嘗,聽朋友講好像很唔錯!
Originally posted by toro at 2006/7/27 18:24:

所謂油渣係炸過豬油嘅一d豬肉條,油經已炸走哂咁濟,味甘香,有時連住一d瘦d位嘅甚有咬口,配以上海粗麵,油渣麵是也
好似幾好味 o甘 bor .................
http://www.xvideos.com/video451827/rio_filter-074_babe_filter-037_and_squirt
Originally posted by toro at 2006-7-27 18:24:

多謝分享,原來是這樣的!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 【蛙仔草根推介】油麻地通達食店

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。