<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好急~~幫下我手~~感情事
返回列表 回復 發帖
Originally posted by specificness at 2007-6-29 10:02:
「事情總要面對的﹗」表示女方願意與男方共同面對!仲有乜野要考慮的?人生不是時時都可以找到這樣的另一半的!忠告:要珍惜,否則後悔莫及。
看了眾多兄弟給我的留言,我很開心有你們肯幫助小弟!

或許,小弟看了「specificness」兄給我的意見,

我有所啟發。『 表示女方願意與男方共同面對!』

再敘述返留言的問題:

其實女友又要去地2度讀書,我同佢都唔捨得對方,
但係基於有第一次既經驗,當兩人分開後,都成日掛念對方。
『上網聊天、短信、甚至寫信都出埋、、、』
兩人分開後,都不能專心讀書、、、
女友更加掛念我而哭‧‧‧
她說:她想在我身邊,可惜父母又要她去出邊讀大學。
所以‧‧‧我就同她講分手。

咁樣佢就能專心讀書,
又唔會長期都咁唔開心。

結果佢同我講:『事情總要面對』。

所以小弟向大家求救‧‧‧

[center]多謝大家的留言[/center]
Originally posted by cgdmzlam at 2007-6-29 12:59 PM:

看了眾多兄弟給我的...
你意思係之前已經試過一次?咁當時你地點樣度過?
Originally posted by autod at 2007-6-29 14:45:

你意思係之前已經試過一次?咁當時你地點樣度過?
好似平時咁渡過,不過一到夜晚,就特別掛住佢
可以話頭2~3個星期都係失眠。

日日都sms‧‧‧

總之就日子難過~~~~~~
咁咪暫時分手lo
你地分開左難左聯絡
直接d分手
等佢讀完先
不過等到就等,等唔到就算
你唔可以有咩承諾
我相信得呢個方法
佢打黎咪給線lo,我知你對佢好
嗯嗯
我明白曬~
Originally posted by cgdmzlam at 2007-7-5 12:14 PM:
嗯嗯
我明白曬~
傻仔﹐一個人唔係咁易話搵就搵到咁愛對方﹐對方都咁愛自己ge 另一半咖﹐你真係話分開就分開?我覺得個女仔分開左就真係讀唔到書啦

我好明白遠距離戀愛好難﹐都見過好多人break up﹐但係我身邊又有好多對係真係一個係澳門一個係歐美澳加喎﹐咪一樣keep到﹐半年返黎一次假期日日24小時見﹐見唔到咪上網online webcam 或日日奪命追魂call 囉~

對於你ge 問題﹐我覺得樂觀態度會令你地更加開心﹐因為無論做d 咩總會有負面意見或諗法﹐點解唔俾下勇氣去試下呢? 你如果真係愛你女友﹐而佢又真係好愛你﹐唯有一齊有勇氣咁面對呢個難關啦?

而我相信用咩心態面對呢個感情難關﹐發起人一定係你﹐一定係你做呢個決定而帶動埋你女友一齊去過呢個難關﹐我認為兩個人一起真係好難冇呢d 風風雨雨﹐我相信如果你地過得呢關﹐你地會好長久~

但係前提係咁﹐你係咪好愛佢先?你想唔想同佢長長久久? 你俾唔俾到幸福佢?

我諗呢個問題ge 答案﹐始終都係出於你地自己本身對呢段感情有幾真誠放幾多心力咖~ ﹐你諗下﹐五﹑六年相比起一生一世其實唔長喎﹐係咪先~?加油呀!
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-7 02:21:

傻仔﹐一個人唔係咁易話搵就搵...
好多謝你既意見
亦都係一個最詳細既意見
睇左令到我深思既意見

只不過家家都有一本難唸的經、、、、

其實路上仲有好多既阻滯
令到我地唔可以係埋一齊

正因為,『我比唔到幸福佢』。
所以愛她,才要跟她分開。

我決定分開,唔單是距離咁簡單,
係現實既生活裡面,
『友情唔可以單單飲水飽嫁嘛』
何況是愛情

咁樣唔顧前程既話,會餓死大家的。

多謝你比我意見。^^
Originally posted by cgdmzlam at 2007-7-7 09:32 PM:

好多謝你既意見
亦都係一個最詳...
咁如果你真係覺得比唔到幸福佢ge 話﹐我相信放手對相方都好ge..........

希望你同你女友都會加油努力﹐各自為前程努力奮鬥la!!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好急~~幫下我手~~感情事

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。