<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 咁快又升市,你信唔信?
返回列表 回復 發帖
yes, drop again tonight
hope HSI won't follow DOW tomorrow morning
Originally posted by pchong at 2007-8-28 23:56:
yes, drop again tonight
hope HSI won't follow DOW tomorrow morning
照睇 DOW就 似 獲利回吐技術性拋售 多d

純粹 個人預測。。。
港股可能會借勢調整。。但可能未必好似上兩個禮拜
有0甘大波動。
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-29 12:18 AM:

照睇 DOW就 似 獲利回吐技術性拋售 多d

純粹 個人預測。。。
港股可能會借勢調整。。但可能未必好似上兩個禮拜
有0甘大波動。
港股近日升幅咁急,一定會有人沽貨鎖定利潤,美股跌正是大家有共識的沽貨理由
幸好早著先機今日趁好價沽左貨,明天又有資金揀靚貨
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2318843

好消息出貨,壞消息入貨,當然,大前題下所揀既股係優質股。
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2007-8-29 00:30:

港股近日升幅咁急,一定會有人沽貨...
100% 極度同意
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-29 12:43 AM:

100% 極度同意
不過,我覺得藍籌股已炒得七七八八,差唔多係時候輪到二三線股。

留意左隻幾北京發展(154)好耐,昨天27/8終於落盤入貨,可惜一開市隻股就爆升,3.7升到4.1,放棄左唔追,要等佢跌番穿4.0先諗入唔入。

等得閒再同大家分享下對呢隻股既心得。晚安,再會
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2007-8-29 01:03:

不過,我覺得藍籌股已炒得七七八八...
好的。。。謝謝分享心水 呢
明天 睇睇 走勢如何。。。
再吹吹水。。

GOOD NIGHT
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 咁快又升市,你信唔信?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。