<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » High Fashion VS 潮牌
返回列表 回復 發帖

High Fashion VS 潮牌

單選投票, 共有 0 人參與投票
0.00% (0)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
我想睇下大家其實到或平時著衫打扮係鍾意high-end多d..
定係睇牌子..
大家買衫買野0既定義又係咩呢?
真係睇舒服唔舒服?定係價錢?
點先會買一件衫?一件tee最貴上限會係幾多錢?

大家不妨發表下...XD

我買野就多數都真係講牌子(好坦白)
但瘁3會選返岩自己既STYLE...
high end唔代表唔係睇牌子ga wo.

睇下去邊lor.

去旺角潮特果d.

就會著casuel d.

著件subcrew落去.

加一個case出去

去d比較(龍)重既地方.

我會選擇fashion味重d既clothes.

樓主所講既hifashion牌子係咩?
原帖由 康bb 於 2008-8-9 10:01 PM 發表

睇下去邊lor.

去旺角潮特果d.

加一個case出去

樓主所講既hifashion牌子係咩? ...
high end唔代表唔係睇牌子
嚮某程度上可以話係正確既

不過, 有得high end cutting既衫, 牌子/價錢都通常係名牌價

而比較平價錢比較似high end cutting既牌子, 我都只係見到izzue collection有啫

我唔係讀fashion design, 所以我講唔出有咩實際分別
不過, 如果係有著開/睇開hi-fashion既衫
基本上果件衫係唔係名牌子, 一眼可以感覺得到

不過, 貴就唔代表一定好睇
有冇需要去追求呢一種既hi-fashion既衫就見仁見智喇
原帖由 clkgtr 於 2008-8-9 11:41 PM 發表

不過, 有得high end cutting既衫, 牌子/價錢都通常係名牌價

而比較平價錢比較似high end cutting既牌子, 我都只係見到izzue collection有啫

我唔係 ...
我覺得high fashion貴有貴得有道理.

佢地賣點係剪裁同設計

佢地既product可能真係可以突出到你既長處.

坊間都有唔小比較平價既high fashion既牌子.

another f.c.k. ,5cm,underground

another f.c.k..

入面indu呢條line既風格就係英倫.時裝既味道.

但係就經常以dior為藍本.

設計抄襲.剪裁就貼近香港人既身型黎生產.

5cm.

呢個牌.

某d products係小小high fashion感覺.

曾經出過大浪褲.

underground.

不用多說明品牌既歷史.

走既英倫風格

其品牌的hong kong line.

亦都以日本某品牌(好似係HARE).既鞋為藍本
原帖由 康bb 於 2008-8-9 10:01 PM 發表

睇下去邊lor.

去旺角潮特果d.

加一個case出去

樓主所講既hifashion牌子係咩? ...
其實我係想問大家好極端0既hi-fashion同牌子0既比較者,,
hi-fashion都可以係睇牌子的..
但有d人唔會,,只會睇個cutting同design..
有d人就只會睇牌子..個牌子出咩都會覺得靚..
就係咁極端0既比較咋,,睇下大家鍾意邊樣多d嘛..
不過也謝謝你的解答呢~
原帖由 康bb 於 2008-8-10 01:49 AM 發表

我覺得high fashion貴有貴得有道理.

佢地賣點係剪裁同設計

佢地既product可能真係可以突出到你既長處.

坊間都有唔小比較平價既high fashion既牌子.

another f.c.k. ,5cm,underground

another f.c.k..

入面i ...
我都好鍾意underground哩個brand!
好有佢自己0既style...
可能我都幾鍾意英倫風格啦..haha~
原帖由 clkgtr 於 2008-8-9 11:41 PM 發表

我唔係 ...
咁你會鍾意睇係牌子多d定係睇佢係咪hi-fashion多d?XDD
其實而家都唔會太多人太偏愛hi-fashion~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » High Fashion VS 潮牌

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。