<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 用咁多錢攪奧運值唔值?
返回列表 回復 發帖
原帖由 ch.chak 於 2008-8-14 02:05 PM 發表
自從1984年既奧運開始
每一年既奧運都係有錢賺既
而且攪奧運可以加速發展旅遊業
即係同時推動埋零售,飲食,酒店業
就算唔賺錢都抵啦
  邊個同你講百分百有錢賺呀

拉登出現咗   啲保安 費去到史上新高呀
原帖由 eric1874 於 2008-8-16 09:39 PM 發表
如果搞奧運純粹為賺錢,奧運就變得無晒意義...唉~總會有lee d廢人諗廢野,難道o係開幕式全國鼓掌ge一刻大家心入面就係諗緊"好野,我地國家lee次大賺la~!" 咁樣? ...
''

註 :我愛國 , 中國有人攞金牌
我高興到而家已經叫到喉嚨出事 

老實講    真係有錢人先可以自己決定睇乜嘢

我好想睇柔道啦  無錢
                    你認為可以睇多啲咩   
                     奧運的確有著呢個 [無意義 ]
                因為你無錢, 不能入場睇, 不能坐喺電視自己選擇多過節目
              只有無線,亞視, 明珠 你選   三個台

所以連運動員都明白 , 奧運係一個大show
運動員要做好自己個本份
你想入去睇 ,    俾   ~~~~~ 錢 ~~~~~~~啦 ~~~~~

原帖由 大優勢 於 2008-8-17 12:08 AM 發表

邊個同你講百分百有錢賺呀

拉登出現咗   啲保安 費去到史上新高呀
Discovery Channel有節目講過
唔識既呢就睇多d有益既電視節目
唔係自己出醜就唔好啦
原帖由 ch.chak 於 2008-8-17 12:17 AM 發表

Discovery Channel有節目講過
唔識既呢就睇多d有益既電視節目
唔係自己出醜就唔好啦
 wow  你好勁咁喎 
原帖由 eric1874 於 2008-8-16 09:39 PM 發表
如果搞奧運純粹為賺錢,奧運就變得無晒意義...唉~總會有lee d廢人諗廢野,難道o係開幕式全國鼓掌ge一刻大家心入面就係諗緊"好野,我地國家lee次大賺la~!" 咁樣? ...
祖國同胞因為冇錢而死既數目每天數以千計以上
閣下既想法也是一般人既想法
就係人地窮係人地既事
奧運比一切e.g.民生更重要
經濟效益肯定有,但相信奧運本身賺唔賺錢唔會係前提,因為基建唔止淨係為奧運,除左建築物外,重有交通網絡,據報依家由北京去天津只係半個鐘,坐地鐵二十分鐘到機場,北京擴建地鐵網絡等都係以後市民用o既
重有無形效益,好似統一中菜名稱英譯幫助推廣中菜,改善路牌指示,推廣英語,單雙日行車改善空氣質素(唔知會唔會長期執行),提高建築技術(淨係起水立坊d薄膜就不得了了),等等
其實係值得搞
原帖由 amdintel 於 2008-8-17 07:56 AM 發表
經濟效益肯定有,但相信奧運本身賺唔賺錢唔會係前提,因為基建唔止淨係為奧運,除左建築物外,重有交通網絡,據報依家由北京去天津只係半個鐘,坐地鐵二十分鐘到機場,北京擴建地鐵網絡等都係以後市民用o既
重有無形效益,好似統一中 ...

我都唔反對辦奧運

錢就已經駛左,冇得收返 ,
只希望用得其所,幹實事,對廣大民生有實質助益,
唔好再嘥錢,搞一大堆面子工程...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 用咁多錢攪奧運值唔值?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。