<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » iPod Nano 2 !!
返回列表 回復 發帖

iPod Nano 2 !!

小弟舊既mp3壞左,
依家要買新既,
暫時諗住買iPod Nano 2,
呢個係咪好既choice??
$1,550(4GB)好似幾抵~

如果係買知唔知道邊度好同平??

唔該哂~ thanks~

iPod nano
第2 代iPod nano用上鋁金屬機身,電池長達24小時,音樂容量為舊版兩倍,體積及重量也略微減少。最吸引的當然是有5種奪目的顏色選擇(2GB型號:銀色;4GB 型號:銀色、粉紅、綠色及藍色4款;8GB型號:黑色),它具備全新的Search and Quick Scroll功能,用家可更快搜尋到歌曲;同時亦新增Auto-Sync技術,可自動將用家的音樂系列、相片或podcast下載至iPod nano,並在每次以USB 2.0連接Mac或Windows時更新有關內容。

蘋果亦同時推出專為第2代iPod nano而設的新配件,包括繩索耳機、手帶、連接器及iPod USB電源轉接器(新版體積比舊型號細一半),另外更備有30針iPod連接器接駁家庭影音組合。目前為iPod而設的配件多達3,000件,第2代 iPod nano亦可與Nike + iPod Sport Kit結合,以及支援錄音配件。

建議售價:$1,150(2GB)/$1,550(4GB)/$1900(8GB)

[ Last edited by Aivn on 2006-10-4 at 01:28 PM ]

iPod nano 2.jpg

iPod nano 2.jpg (42.5 KB)
480 x 360 PIXEL下載

我用 nano 1 , ok既.
i still think 1st gen nano is better
Originally posted by wongjoshk at 2006-10-4 02:04 PM:
i still think 1st gen nano is better
音樂容量為舊版兩倍,體積及重量也略微減少
點解你話1st gen is better??

Originally posted by d228216 at 2006-10-4 01:57 PM:
我用 nano 1 , ok既.
thanks 版主~
如果唔買nano有無其他介紹??
買左啦...用緊......ok 喎
Originally posted by Aivn at 2006-10-4 02:21 PM:

thanks 版主~
如果唔買nano有無其他介紹??
首先除 mp3 功能其他有冇用....我就冇用.

2Gb 我覺得好夠

聽歌方面, 要用個靚耳筒, 原裝果個唔掂.

體積方面, nano 1 已經好細, 再細好易爛, 亦唔方使襟

不過長电亦係好, nano 1 要成日义, 幾煩.
Originally posted by d228216 at 2006-10-4 07:52 PM:

首先除 mp3 功能其他有冇用....我就...
thanks版主~

我都係淨係用mp3 功能,
如果唔係可以直頭買iPod~

我都諗緊如果淨係聽歌買2Gb定4Gb好,
2Gb都應該好夠,
可以平$400~

另外銀色係2Gb,
其他色係4Gb,
黑色係8Gb.
所以d色都唔可以隨便揀~

同埋我想問係咪公價架??
會唔會有地方平d??

[ Last edited by Aivn on 2006-10-4 at 08:57 PM ]
IPOD 個 design 都幾唔錯 ^^
舊款mac feel好多
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » iPod Nano 2 !!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。