<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 啱啱睇完帖亞娜果場
返回列表 回復 發帖

啱啱睇完帖亞娜果場

真係眼泛淚光...
而家d人成日講體育精神
呢d先至係
Poland 運動員力戰到最後
只係險負2:3
咁值得人尊重既賽事竟然冇人提過
播俾d細路, 國足睇下都好啦
應該全場致敬

評分次數

This is the geninue sportsmanship !
原帖由 sage 於 2008-8-14 01:44 AM 發表
真係眼泛淚光...
而家d人成日講體育精神
呢d先至係
Poland 運動員力戰到最後
只係險負2:3
咁值得人尊重既賽事竟然冇人提過
播俾d細路, 國足睇下都好啦
應該全場致敬 ...
你唔覺得除游泳 , 香港比賽外 , 只播中國爭金比賽咩???
我其實幾懷念以前平均式既播放架~~

評分次數

原帖由 e_e 於 2008-8-14 01:47 AM 發表

你唔覺得除游泳 , 香港比賽外 , 只播中國爭金比賽咩???
鬼叫今年北京奧運咩
原帖由 e_e 於 2008-8-14 01:47 AM 發表

exactly
miss jor好多好精彩既賽事
they prefer to play the moments of prize giving ceremony
都唔播棈彩既賽事
the emphasis is on prasing china
but not on sports, sosad...
i prefer the games to be played in parallel

評分次數

我今屆無乜點睇過,因為覺得好鬼煩,兩個台都淨係識得...嘩...中國隊真係好犀利,嘩...中國隊真係好勁呀@@,擦鞋聲音簡直係嘈音

評分次數

原帖由 費事高 於 2008-8-14 02:08 AM 發表

我今屆無乜點睇過,因為覺得好鬼煩,兩個台都淨係識得...嘩...中國隊真係好犀利,嘩...中國隊真係好勁呀@@,擦鞋聲音簡直係
嘈音
如果係因為咁既原因而唔去睇奧運的話
真係替你損失了的覺得難過~

點可以因為呢d評述而唔媞?
give u 4 words
MUTE

評分次數

原帖由 chong2002 於 2008-8-14 01:53 AM 發表

鬼叫今年北京奧運咩
關北京奧運咩事 上屆希臘奧運已經係咁

獨 臂 球 手 打 亂 帖 雅 娜

香 港 女 隊 中 世 界 排 名 最 高 的 成 員 帖 雅 娜 ( 第 10 ) , 昨 日 面 對 波 蘭 乒 乓 球 女 將 、 現 時 世 界 排 名 147 的 帕 卡 ( Natalia Partyka ) , 苦 戰 下 最 終 只 能 以 3:2 險 勝 ; 更 令 人 意 外 的 是 , 這 位 波 蘭 國 內 排 名 最 高 的 球 手 , 竟 是 上 屆 雅 典 殘 奧 金 牌 得 主 , 難 怪 帖 雅 娜 亦 坦 言 , 險 些 被 這 位 殘 障 球 手 打 亂 陣 腳 。

年 初 擒 李 佳 薇 成 名現 年 只 有 19 歲 的 帕 卡 , 右 臂 手 肘 以 下 先 天 缺 失 , 所 以 發 球 時 亦 只 能 用 右 肘 關 節 。 她 早 在 今 年 2 月 在 廣 州 的 世 乒 賽 中 , 曾 擊 敗 新 加 坡 名 將 李 佳 薇 「 一 炮 而 紅 」 , 所 以 港 隊 今 次 再 戰 這 位 殘 障 球 手 亦 不 敢 掉 以 輕 心 。 賽 後 帖 雅 娜 也 大 讚 這 位 殘 奧 金 牌 得 主 : 「 自 己 表 現 已 算 不 錯 , 她 的 平 衡 力 和 球 技 和 一 般 世 界 級 球 手 無 異 , 表 現 比 以 前 進 步 了 很 多 。 」
卡 賽 後 說 : 「 能 迫 使 世 界 排 名 前 10 的 球 手 與 我 打 至 決 勝 局 , 雙 方 合 演 了 一 場 好 戲 已 經 很 滿 意 了 。 」
卡 表 示 , 早 前 更 希 望 奪 得 京 奧 女 單 資 格 , 可 惜 在 外 圍 賽 中 被 淘 汰 , 最 終 只 能 參 加 團 體 賽 , 但 她 仍 希 望 在 下 屆 奧 運 一 償 夙 願 ; 努 力 不 懈 、 奮 勇 向 前 的 體 育 精 神 , 正 正 由 這 位 先 天 缺 失 的 球 手 身 上 詮 釋 。

呢D真係名副其實「讓你單手」 ,雖然還是給帖雅娜擊敗,不過鬥志可嘉
原帖由 infjlam 於 2008-8-14 11:19 AM 發表

獨 臂 球 手 打 亂 帖 雅 娜

香 港 女 隊 中 世 界 排 名 最 高 的 成 員 帖 雅 娜 ( 第 10 ) , 昨 日 面 對 波 蘭 乒 乓 球  ...
佢點開波嫁?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 啱啱睇完帖亞娜果場

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。