<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 中國連奪8金,金牌數目遠勝美國
返回列表 回復 發帖

中國連奪8金,金牌數目遠勝美國

晶晶同super丹啱啱又為中國奪得兩面金牌
金牌數目第一指日可待
其實到左田徑環節 中國既金牌就開始減少
比美國超越 差唔多次次奧運都係咁
田徑中國太少勁人
到最後好難有金牌數第一
原帖由 SCM 於 2008-8-17 09:56 PM 發表
田徑中國太少勁人
到最後好難有金牌數第一
美國今次既田徑都唔係話強得過份
出現左青黃不接既情況出現
只要美國攞唔到太多牌
中國唔係冇機會
原帖由 ch.chak 於 2008-8-17 09:59 PM 發表

美國今次既田徑都唔係話強得過份
出現左青黃不接既情況出現
只要美國攞唔到太多牌
中國唔係冇機會
機會唔係冇既 不過細d

青黃不接既情況中國都有
欄王依家有個古巴勁敵 勝算都仲未知
跑步都唔係太突出 就算冇美國 都有其他國家既黑人選手入三甲
原帖由 SCM 於 2008-8-17 09:56 PM 發表
田徑中國太少勁人
到最後好難有金牌數第一
我反而覺得唔會 ... 先唔好講美國金牌可能跌 , 既使唔跌 , 中國金數都會高過佢上次既36金 , 所以中國榜首應該安全~~
原帖由 e_e 於 2008-8-17 10:08 PM 發表

我反而覺得唔會 ... 先唔好講美國金牌可能跌 , 既使唔跌 , 中國金數都會高過佢上次既36金 , 所以中國榜首應該安全~~
可能la
不過中國都係靠田項爭金
徑項真係難d
今屆美國冇可能第一的了.

中國有主場之利.美國的強項(田徑,游泳)又是最熱門的運動,大把人會玩,
未來只會更被分薄.

反之中國很多國技(如小球,跳水),其他國家不太玩,一定長期稱霸.
優勢越來越明顯,第一指日可待,但2012倫敦奧運還很難說。
田徑中國太少勁人
到最後好難有金牌數第一
田徑美國最多得10金. 中國最小一個
我覺得中國出得一個劉翔,而之前又有馬家軍,田徑必然會有一套訓練方法,未來既日子,中國響田徑可能會加入爭標行列
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 中國連奪8金,金牌數目遠勝美國

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。